Ünlü şarkıcıya dava şoku

Ünlü şarkıcıya dava şoku

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde İğneada’da verdiği konser sırasında Diyanet İşleri’ Başkanlığı’nı eleştiren müzisyen Erhan Güleryüz’e dava açıldı.

Erhan Güleryüz konser sırasında yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanlığı’na seslenerek, “Siz kimsiniz Mustafa Kemal’in adını söylemekten çekiniyorsunuz. Bugün Cuma. Cuma hutbesinde Atatürk’ün adı geçmiyor. Ben bundan zaten utanmıyorum çünkü bunların zaten dedeleri savaştan kaçmış. ben din taciriyim diyen palavracılar. Hangimiz dindar sen mi, ben mi?” demişti.

Konser sonrası gözaltına alınan Erhan Güleryüz bir dini düşünceyi, dindar vatandaşlarımızı kastetmediğini, sözlerinin Kurtuluş Savaşı döneminde sarığın, cübbenin arkasına sığınarak milli mücadelenin akamete uğratılması için çabalayanlara yönelik olduğunu söylemişti.

 

1 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Erhan Güleryüz’e iddianamede “halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçlaması yöneltildi. Savcı; Güleryüz’ün altı aydan bir yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve belli haklardan yoksun bırakılmasını istedi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.