Ünlü Türk sanatçısı toplama kampında

Ünlü Türk sanatçısı toplama kampında

Çin’in Türklere karşı zulümleri artarak devam ediyor. Çin muhafızları Doğu Türkistanlı ünlü bir sanatçıyı daha toplama kampına götürdü.

Çin hükümeti tarafından 2017 yılından beri esir tutulan Doğu Türkistanlı halk ozanı Abdurehim Heyit’in şehid edildiği haberlerinin ardından, Doğu Türkistanlı ünlü bir sanatçı daha ‘toplama' kampına götürüldüğü öğrenildi.

Doğu Türkistan'ın Gulca ilinde ikamet eden ve halk arasında sevilen ünlü sanatçılardan Rozahun Tudahun'un, suçsuz yere tutuklanarak tutuklu kampına götürülmesi, Türkistan halkını derinden üzdüğü açıklandı.

toplama-kampi-siyastecafe.jpg

Çin hükümetinin, son zamanlarda Türkistan halkı üzerinde baskı ve tutuklamaları artırdığını yazan Türkistanpress, dünya Müslümanlarının Doğu Türkistan'da yaşananlara kulak vermesini istedi.

DİLŞAT CAMAHUN YOĞUN BAKIMDA

Bu arada son gelen bilgiler arasında 1963 Kaşgar doğumlu işadamı Elijan Tash ve eşi Meryemgul Mamut Hanım'dan da Şubat 2017'den beri haber alınamadığı öğrenildi. 

Kaşgarlı iş adamlarından Alimjan Qurban'ın, Abdurehimjan Emet'in ve Gulca doğumlu Adil Alim'in de toplama kampında olduğu bildirildi.

Toplama kapmında ağır yaralı olarak serbest bırakılan Dilşat Camahun'un ise yoğun bakımda olduğu açıklandı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.