Ünlü yıldız Maradona kaderine terkedilmiş

Ünlü yıldız Maradona kaderine terkedilmiş

Ünlü futbolcu Diego Maradona’nın geçen yıl ölmeden önce uygun tedavi görmediği bildirildi.

Ünlü futbolcu Diego Maradona’nın geçen yıl ölmeden önce uygun tedavi görmediği ve “uzun, acılı” bir dönem için kaderine terkedildiği ortaya çıktı.

Maradona’nın ölümünde sonra açılan soruşturma çerçevesinde genel savcının emriyle kurulan 20 uzman doktordan oluşan bir inceleme kurulu, incelemelerinin sonucunu 70 sayfalık bir rapor halinde yayınladı.

El Cezire’nin haberine göre, raporda Maradona’nın yatağında ölü bulunmasından “en az 12 saat önce ölmeye başladığı ve Maradona’ya bakmakla görevli sağlık ekibinin hareketinin yetersiz, eksik ve sorumsuz” olduğu sonucuna varıldı. 

İnceleme kurulu üyelerinin raporunun istemeyerek adam öldürme suçunun ilendiği kararının verilmesine ve ilgili sanıklara 15 yıla kadar hapis cezası verilmesine neden olabileceği belirtildi. Raporda inceleme sonucu Maradona’nın ölmeden önce “uzun bir acılı süreç” geçirdiği ve uygun biçimde izlenmediğinin belirlendiği kaydedildi.

Maradona’ya bakan sağlık ekibinin tedavisinin “yetersizlikler ve düzensizliklerle dolu” olduğunu belirten kurul, ünlü futbolcunun “kaderine terk edildiğini” kaydetti. Kurul ,Maradona’nın uygun bir sağlık tesisinde uygun tedavi görseydi “yaşama şansının daha fazla olacağına” karar verdi.

Maradona geçen yıl 60. doğum gününü kutladıktan sadece 4 gün sonra 3 Kasım’da bir beyin ameliyatı geçirmiş, ancak ameliyattan sonra sağlık durumunun kötü olduğu ve konuşma güçlüğü çektiği görülmüştü.

Maradona evinde tedavisi devam ederken 25 Kasım’da kalp krizinden öldü.

Ölümünden kısa süre sonra savcı Maradona’nın beyin cerrahı Leopoldo Luque, psikiyatristi Agustina Cosachov ve psikoloğu Carlos Diaz’ın yanı sıra iki hemşire, bir hemşirelik koordinatörü ce bir sağlık koordinatörü hakkında dava açmıştı. (AjansBizim)

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.