Vatandaşlar belediyeyi bastı!

Vatandaşlar belediyeyi bastı!

Belediye binasında ortalık karıştı! Vatandaşlar Belediye Başkanına protesto gösterisi düzenledi. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları;

ABD'nin Chicago eyaletinde polis akademisi kurulmasına karşı çıkan yüzlerce kişi belediye binasında protesto gösterisi düzenledi. Yüzlerce kişinin oylama salonu önündeki protestosuna rağmen, tasarı belediye meclisi tarafından onaylandı.

chicago-belediye-siyaset-cafe.jpg

Chicago Belediye Başkanı Rahm Emanuel’in kente yaklaşık 95 milyon dolara mâl olacak “polis akademisi” yapılmasını öngören tasarısı Belediye Meclisinde onaylandı.

abd-belediye-protesto-siyaset-cafe.jpg

Gençlerin çoğunlukta olduğu protestocuların ertelenmesi için dava açtıkları tasarı, 50 kişilik Belediye Meclisindeki oylamada 2’ye karşı 39 oyla kabul edildi. 9 meclis üyesi ise çekimser oy verdi.

belediye-karisti-siyaset-cafe.jpg

Tasarı onaylandığı sırada Chicago Belediyesi’nin içinde bulunan salondaki yüzlerce kişi Belediye Başkanı Emanuel’i ve politikalarını protesto etti. Belediye binasında protesto gösterisi düzenleyen kişiler, “Polis akademisi istemiyoruz, 95 milyon dolar toplum yararına harcansın”, “Başkan Rahm Emanuel gitmeli” ve “Adalet istiyoruz, derhal istiyoruz” şeklinde sloganlar attı.

abd-chicago--belediye-meclis-siyaset-cafe.jpg

Protestocuların ellerinde taşıdıkları, “Polis için değil okullar için ödenek istiyoruz”, “İnsanlığa ihtiyacımız var akademiye değil” ve “Çocuklar için okul istiyoruz, polis için değil” yazılı dövizler dikkat çekti.

Güvenlik önlemleri alan polis, protestocuların eylemine müdahale etmedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.