Vatandaşlık için ABD'de doğum yapacaklara kötü haber!

Vatandaşlık için ABD'de doğum yapacaklara kötü haber!

ABD Başkanı Trump, doğum yolu ile ABD vatandaşlığı hakkı veren yasayı kaldırmaya hazırlanıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, doğum yoluyla ABD vatandaşlığı hakkı veren yasayı kaldıracak bir kararname imzalayacağını söyledi.

Trump'ın iptal edeceğini söylediği yasaya göre ABD topraklarında doğan bebekler, ailelerinin vatandaşlıklarına bakılmaksızın ABD vatandaşı olma hakkı kazanıyordu.Trump tarafından 'saçma, gülünç' diye nitelenen bu uygulama, Kongre tarafından 1868 yılında kabul edilmiş olan ABD Anayasası'nın 14. ek maddesine dayanıyor. İçsavaş sonrası yapılan bu anayasa değişikliği, ABD'de doğmuş herkesi vatandaş kabul ediyor.

“ÜLKEYE GİRMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Fox News'a konuşan ABD Başkanı Donald Trump, 6 Kasım'daki Kongre seçimleri öncesi göçmen karşıtı söylem ve icraatlarını iyice tırmandırdı.

"Yakalıyoruz, serbest bırakmıyoruz. Ama onlar buraya geçmek istiyorsa bunu bile yapmayacağız. Bu ülkeye girmelerine izin vermeyeceğiz. Sığınma başvurusunda bulunurlarsa davaları görülen dek onları tutacağız" diyen Trump, göçmenleri tutumak için çadır kentler inşa edilmesi emrini vereceğini, bunların da 'çok hoş' olacağını söyledi.Ama sığınma başvurusunun sonucunu beklerken gözaltında tutulanların kalacağı yapılar için 'yüz milyonlarca dolar harcamayacağının' altını çizen Trump, şunları söyledi:

"Her yere çadırlar kuracağız… Onlar da bekleyecekler, sığınma başvuruları kabul edilmezse çekip gidecekler."Kadınlı çocuklu kafileler halinde ilerleyen göçmenler arasında çok sayıda çete üyesi ve kötü insan olduğu iddiasını da tekrarlayan Trump, Demokrat Parti'yi de göçmenler için açık sınırları savunarak suça taraf parti olmakla itham etti.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.