VekilBAHÇE, BakanSARAY'a karşı

VekilBAHÇE, BakanSARAY'a karşı

AK Parti'nin Afyonkarahisar'da düzenlediği 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ilk günün akşamında, bazı Bakan ve Milletvekilleri halı saha maçı yaptı.

AK Parti'nin Afyonkarahisar'da düzenlediği 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ilk günün akşamında, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı milletvekilleri halı saha maçı yaptı.


AK Partili milletvekilleri, eşofmanlarını giyerek, toplantının yapıldığı NG Güral Otel'den, Fatih Sultan Mehmet Spor Kompleksi'ne geldi. Milletvekillerinden sonra maçın oynanacağı spor kompleksine gelen Çavuşoğlu, bir süre ısınma hareketleri yaptı.

İlk yarısı devam ederken, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç da maça dahil oldu. Kılıç, turuncu renkteki 1 numaralı formayı giyerken, Bakan Çavuşoğlu da 10 numaralı yeşil renkli forma ile mücadele etti.

Çavuşoğlu ve Kılıç'ın rakip olduğu karşılaşmada renkli görüntüler kaydedildi. Bazı milletvekillerinin topla yaptığı şık hareketler izleyenler tarafından alkış aldı. Bakan Çavuşoğlu'nun da 2 gol attığı karşılaşma, 5-5 sona erdi.

Karşılaşmanın ardından gazetecilerin maçla ilgili sorularını cevaplayan Başmüzakereci Çavuşoğlu, sadece stres değil, güzel de goller attığını ifade ederek, "Gollerimi görmediniz mi? Niye giremiyoruz Avrupa Birliği'ne, hep yaptıklarımızı eksik anlatıyoruz da ondan" diye konuştu.

Bir yıldan fazla futbol oynamadığını, ilk defa futbol topuna ayağının değdiğini anlatan Çavuşoğlu, "Malum, golfün gelişimi için daha çok, golfe zaman ayırıyoruz. Bir de sabah erkenden 6'da oynanan bir spor" ifadelerine yer verdi.

Halı saha maçlarının, kamplarda geleneksel hale geldiğini söyleyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Meclis takımımız sağolsun sosyal içerikli maçlar da yapıyor bazen. Kızılcahamam'dan başlayıp da burada devem eden bu geleneksel maçta, kendi aramızda arkadaşlarımızla kampın içinde stres attım. Bazı arkadaşlarımız tenis oynuyor, bazı arkadaşlarımız da sabah yürüyüşe çıkıyor. Burada golf sahası olmadığı için ben de mecburen futbol oynadım. Kazayla 2 de gol attık ama arkadaşlar 'daha fazla atma' diye fısıldadılar çünkü karşıda Gençlik ve Spor Bakanımız vardı. Meclis futbol takımının da biraz paraya ihtiyacı varmış, onu kulağımıza fısıldadılar, o yüzden bu kadar atabildik."

Bir gazetecinin, "Avrupa Birliği'ne, futbolda meydan okuma diyebilir miyiz?" sorusuna Çavuşoğlu, sporun dostluk olduğunu, sporda meydan okumanın olmayacağıni dile getirdi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanıyken, siyasetin sadece her zaman bilinen formatta ciddi kurallar içinde olmadığını, düzenlenen futbol turnuvalarıyla gösterdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Makedonya Başbakanı da Strazburg'a geldiği zaman, bir başbakanla, milletvekilleri ve Avrupa Konseyi'nde çalışan uzman arkadaşlarla maç düzenlemiştik. Kurum içinde de turnuva düzenlemiştik. Ben gerçekten sporun böyle çok samimi ortamda, gayri resmi bir şekilde çok önemli diyalog kanallarını açtığını gördüm. Makedonya Başbakanıyla da ilk öyle tanıştım. Daha başbakan olmadan önce bir akşam seçimlerden bir gün önceydi, gece 00.00'dan sonra bir futbol maçı yaptık. O gündür bugündür, gelenek haline geldi. Ben Üsküp'e gidersem orada yapıyoruz, kendisi Türkiye'ye, Antalya'ya geldiği zaman ya da orada maç yapıyoruz."

Antalya'da düzenlenen turnuvalara, her seferinde 200'e yakın parlamenterin geldiğini anlatan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu parlamenterlerin hepsi Türkiye dostu oluyor. Sporda da kriterlerde de üyelik sürecinde de meydan okuma yok. Tatlı bir meydan okuma olur ama spor gerçekten dostlukların oluşması için, çok samimi ortamların oluşması için önemli bir araç. Şimdi Erasmus Plus Programı'nda artık spor da var. Önümüzdeki 4 yılda yaklaşık 800 milyon lira, 266 milyon avro spor projelerine ayıracağız. Türkiye'deki sporcu kardeşlerimiz Avrupa Birliği'nden sporcu dostlarıyla ortak projeler yapacaklar. Futbol, milli takımımız da basketbol milli takımımız da ve diğer federasyonlarımız da milli takımlarımız da bundan faydalanacak. Ama Anadolu'da herhangi bir okul takımı da bu projelerden faydalanacak ki spor aracılığıyla bu köprüler kurulsun."

"Sayın Başbakanımız sporun her dalını seviyor ve önem veriyor"

Gazetecilerin, "Sayın Başbakan'ın da futbol oynadığı biliniyor. Bu turnuvaya onu da bir gün davet etmeyi düşünüyor musunuz, ya da gelir mi?" sorusuna Çavuşoğlu, "Sayın Başbakanımız, uzun zamandır futbol oynamıyor. En son yine Avusturya'da böyle bir Avrupa Birliği içinde futbol maçı düzenlenmişti. Sayın Başbakanımız da o maçta Fatih Terim'le beraber Türkiye'yi temsil etmişti, goller de atmıştı. O zaman 'Avrupa'nın santraforu' diye namı yayılmıştı" diye yanıt verdi.

Bakan Kılıç ise maçla ilgili konuşmak istemediğini söyledi.

Bakanlar Çavuşoğlu ve Kılıç ile milletvekilleri daha sonra toplantının yapıldığı otele geçti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.