Venezuela'da elektrik kesintisi 7. gününde! Ülkede su krizi de başladı

Venezuela'da elektrik kesintisi 7. gününde! Ülkede su krizi de başladı

Venezuela’da ülkenin genelinde elektrik sorunu yaşanmaya devam ediyor. Elektrik kesintileriyle ilgisi olduğu iddia edilen muhalif lider Juan Guaido’ya, Venezuela Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Venezuela’da ülkenin yüzde 70’i, 7 gündür elektriksiz. Öte yandan siyasi gündemdeki elektriklenme ise her geçen gün daha da artıyor. Venezuela Başsavcılığı, ülkedeki elektrik krizinin muhalif lider Juan Guaido ile ilgisi olup olmadığını araştırmak için soruşturma başlattı.

Maduro yönetimi, ülkedeki elektrik krizinin nedeni olarak ABD ve Juan Guaido’yu işaret etmişti.

Juan Guaido, ülkedeki elektrik kesintilerinin nedenini beceriksizlik olarak değerlendirmiş, ABD ise ülkedeki altyapı yetersizliği nedeniyle Venezuela’da elektrik kesintisinin yaşandığını açıklamıştı.

Ülkedeki siyasi ve ekonomik sorunların yanı sıra elektrik krizinin Venezuela halkını daha da sıkıntıya soktuğu, içme suyu sorununun da baş gösterdiği belirtiliyor.

Başkent Caracas’ta içme suyu, pompaların çalışmasıyla elde ediliyor ancak pompaların çalışması için elektrik gerekiyor. Bu nedenle halk sokaklarda nereden geldiği ve temiz olup olmadığı belli olmayan sulara akın ediyor. 

Ülkedeki elektrik sorunu hastanelerdeki diyaliz ve kemoterapi cihazlarını da etkilemiş durumda. Caracas Üniversitesi Hastanesi sadece acil durum vakalarına bakabiliyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.