Venezuela’da kaos! Ordu ile isyancılar çatıştı: Ölü ve yaralılar var

Venezuela’da kaos! Ordu ile isyancılar çatıştı: Ölü ve yaralılar var

Venezuela’nın Brezilya sınırında sıcak saatler yaşanıyor… Venezuela ordusu ile isyancılar arasında çıktığı bildirilen çatışmada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Venezuela’nın Brezilya sınırında asker ile isyancılar arasında bir çatışma yaşandı. Olayın ardından gelen bilgilere göre, en az iki kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin ise yaralandığı öğrenildi. Çatışmanın, Venezuela askerlerinin sınıra kurduğu barikatı geçmek isteyenlerin olması sebebiyle gerçekleştiği kaydedildi.

Muhalif vekillerden Americo De Grazia, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Gran Sabana bölgesinde meydana gelen çatışmada bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

Ülkenin muhalif gazetelerinden El Nacional ise yaşanan çatışmada en az iki kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin ise yaralandığını yayınladı.

SINIRI GEÇMEK İSTEDİLER

El Nacional’in insan hakları aktivisti Tamara Suju’ya dayandırdığı haberinde çatışmanın, Venezuela ordusuna mensup askerlerin Brezilya sınırına doğru ilerlerken Permon yerlilerinin, asker tarafından kurulan barikatı geçmek istemeleri neticesinde yaşandığını yazdı.

‘İŞGAL’ STRATEJİSİNİN BİR PARÇASI

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin işgal stratejisinin bir parçası olduğunu iddia ettiği “insani yardımların” ülkeye girişinin önüne geçilmesi için sınırı kapatma emri vermişti.

SINIR KAPATILDI

Muhalifler, Brezilya sınırının yanı sıra Kolombiya’dan da ülkeye ‘yardım’ sokmaya çalışıyor. Bunun üzerine Venezuela ordusu, Brezilya sınırında ülkeyi birbirinden ayıran köprüyü kamyonlarla kapattı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.