Volkan AYDEMİR

Volkan AYDEMİR

ABD, Ülkü Ocaklarını neden istemez?

ABD, Ülkü Ocaklarını neden istemez?

Çünkü işine gelmez...

Prof. Dr Dina TİTUS! Demokratların Nevada vekili; Yunan bir anneden Rum ve ortadoks olarak yetiştirilen, siyaset bilimci TİTUS tarafından 2022 savunma bütçesine bir madde eklendi.

Eklenen madde nedir?

“ABD Temsilciler Meclisi, Ülkü Ocaklarının yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasını Savunma Bütçe Yasa Tasarısına koyduğu ek bir maddeyle onayladı. Temsilciler meclisi, ABD Dışişleri Bakanlığının hazırlayacağı konuya ilişkin araştırma raporunun 180 gün içinde kongreye sunmasını istiyor.” 

Bağlayıcılığı var mı?

Eğer ki; Dışişleri Bakanlığı Ülkü Ocakları Vakfı’nın faaliyetlerini “Yabancı Terör Örgütü” olduğu yönde bir rapor hazırlarsa ve kongreye sunulan yasa tasarısı aynı şekilde onaylandıktan sonra Bay Baydın tarafından onaylanırsa yasalaşır.

Nevada vekili, Bay Baydınla aynı siyasi ekolden yani Liberal demokrat. Hem de anne taraftan Rum kökenli ve Ortadoks.  

Çok şaşırdım!

Geç bile kalmış!

Hatta teklifinin kapsamını geniş tutmamasına bir defa daha şaşırdım. 

Mesela, bizim ülkede sağlam Atatürkçü Ulusal Solcular var, Vatanını bayrağını seven yaklaşık 65-70 milyon insan var. Türk Cumhuriyetlerinden gelip bu ülkeyi sevenleri de katarsak sayı biraz artar. 

Yunan ağızlı sayın vekil bu detayı atlamış sanırım.

Belirtmeliyim ki, bu topraklarda ismi konmasa da Ulusal Türkçülük yüzyıllardır var. Kimi zaman hanedana karşı gelerek göstermiştir yüzünü, kimi zaman dünyaya başkaldırı olmuştur. 

Ülkü Ocakları Vakfı’na gelince: Türk Yurdu Cemiyeti olarak 1908’de gayri resmi ve 1912’de Askeri tıbbiyeliler tarafından resmi olarak kurulup faaliyetine başlayan ve günümüze kadar akademik çalışmalarına devam eden “Türk Ocakları” derneği. Sonrasında, 1968 yılında öğrenci ve gençlik hareketi olarak kurulan “ülkü ocakları”.

ABD’nin kurmak istediği Liberal Demokrasi eksenindeki yeni dünya düzeninde öteden beri istemediği iki grup vardır Ulusalcılar ve Milliyetçiler. Çünkü direnç gösterirler.

Aklı ön plana alıp, duyguları geri iterler. Amerika hegemonyası altına aldığı toplumlarda, insanları ya satın alıp hizmetkarı yapar, ya da düşünmekten ve akıldan uzak tutmaya çalışıp müzik, sinema, yaşam ve giyim tarzıyla kendi değerlerine özendirir. Bunun diğer bir anlamı sessiz kültür işgali ve boyun eğmedir aslında.

Yazının başlık konusuna dönecek olursak, yaklaşık bir yüz yıldır çeşitli suç şebekeleri ve kötü niyetli kişilerin içine girmesiyle deforme edilmek istenen, aracı Türkçülük veya Ulusalcılık amacı Vatan! olan bu kurumlar üye potansiyelleri ve organizasyon bakımından Kaptan Amerika’nın amaçlarını gerçekleştirmek için önünde büyük bir engel teşkil ediyor. Görünen o ki; Demokratlar sert oynama kararı aldı.

Altı aya kalmadan Kongreye sunulan rapor Onların istediği şekilde olacak ve Uluslararası anlamda yürürlüğe girecek. 

Peki, neden Türkiye? 

Sorusunun cevabı: Dünya devletlerinin stratejilerini belirlediği ve izledikleri bilim insanları tarafından, yüz yıllar önce yazılan ve geliştirilen coğrafi teoriler Türkiye’nin üzerinde bulunduğu kuşağın önemini çok iyi anlatmakta.

Bir gazeteciye veya Avrupalı bir parlementere ait olduğu iddia edilen “Türkiye Türklere bırakılmayacak kadar değerlidir.” Sözünün karşılığı olarak her zaman savunduğumuz tez: Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de yüzyıl önce söylediği gibi: 

“TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!..
KALIN SAĞLICAKLA!

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Volkan AYDEMİR Arşivi