Volkan Kemal Ergenekon

Volkan Kemal Ergenekon

Müslüman olarak neden analitik düşünemiyoruz?

Müslüman olarak neden analitik düşünemiyoruz?

Analitik düşünebilmek için sadece sosyal ilimleri değil fen ilimlerine de haiz olmak gerekir.. Matematik ,fizik, kimya gibi ilimleri almayan kişi beynini tam olarak geliştiremez.. Alim deyince aklımıza papağan gibi Kur'an'ı ezberlemiş kişiler gelir.


Oysaki alim,fen bilimleri ile birlikte sosyal bilimlere sahip olan kişidir ve ekonomik sosyal siyasal olayların tahlilini yapabilen kişidir. Maalesef Müslüman toplumu, xv yüzyıldan itibaren fen bilimlerinden koptu.
O zamanki ulama Enderun Mektebi'nden fen ilimlerine kaldırdı.. Oysaki İslam'ın ilk yıllarına baktığımız zaman oku emri ile gelen Kur'an'la birlikte ilmin ne kadar büyük ehemmiyeti haiz olduğunu hadislerden daha iyi anlıyoruz.. Çünkü hadislerde ,Resulullah ( saav) Efendimiz bize, ilim Çin'de bile olsa gidin demiştir. Alimin mürekkebi şehidin kanından daha ağır basar demiştir..


Kur'an pek çok yerde bize Analitik düşünmeyi emretmiş hep akıl etmez misiniz sorusunu sormuştur ...
Maalesef özellikle tarikatlar ,Avrupa'daki Endüstri devriminden ve reformlardan nasibini alamamış ,özellikle Kadızadeler gibi bazı aşırı taassub sahibi ailelerin müdahaleleri nedeniyle ve o zamanki şeyhülislamların da bunlara uyuması ile Batı ile olan ilmi mesafemiz açılmış ve sonunda hem ekonomik, hem siyasi  hem de askeri yönden onlara karşı zelil duruma  düşülmüştür..
Bugün İslam dünyasının analitik düşüneme mesinin en büyük sebebi fen bilimlerinden uzak kalmış olmasıdır..
 Örnek olarak mehdilik konusuna değinmek istiyorum.


Biliyorsunuz son zamanlarda İskender Ali Mihir ve Adnan Oktar gibi ve daha pek çok sahte Mehdi türemiştir..
 Emniyet Gn.Md.lüğü'nün verdiği bilgilere göre 4 bine yakın Mehdi (!)bulunmakta Türkiye de
 Ben bunları iki gruba ayırıyorum:


Birinci grup hakikaten Kendini mehdi zanneden ruhsal yönden rahatsızlığı olan kişiler ki bunlara bir diyeceğimiz yok.. sadece söyleyeceğimiz şey ,Allah'ın (cc) Şafi sıfatıyla kendilerine Şifa vermesi...Bunlar rahatsızlıkları nedeniyle mehdilikle iddia ediyorlar ...


İkinci bir grup var ki Mehdi olmadığını bildiği halde sadece ekonomik ve sosyal statü gereği etrafındaki insanları kandıran, yönlendiren bir grup ...


Bunlara inanan insanlar içerisinde profesör mühendis subay hakim hekim gibi sosyal statüsü üstün olan kişilere de şahit oluyoruz.. 


Peki nasıl oluyor da insanlar böyle sahtekarların peşinden gidebiliyor ,bunlara İnanabiliyor ?!
Bunda da şunu çok iyi anlamak lazım ..sadece fen ilimlerinde İhtisas sahibi olmak da yeterli değil .Bunu sosyal ilimlerle dini ilimlerle de pekiştirmek gerekir ..Her ikisine haiz olmayan kişi mutlaka bu tür tuzaklara düşüyor..
Şimdi iskender Ali Mihir olayı ile ilk örneğini vermek istiyorum .Biliyorsunuz kendisi uzun yıllar Amerika'da yaşıyordu . MPL televizyonuna da sahipti.Oradan yayın yapıyordu ve ona tâbi olanlar içerisinde pek çok ilim sahibi kişi de mevcuttu .Fakat bu kişiler şu soruyu kendilerine soramadı ..
 Eğer bu Mehdi ise, sonunda dünyaya İslam'ı yayacak ve kabul ettirecektir  kişi ise ABD nasıl Buna müsaade ediyor?!
Mesela biliyorsunuz bir olayda savcılık kendisini mahkemeye çağırıyor Çavuş elinden kolundan tutup alıp götürüyor..Mehdi böyle alınıp götürülebilir mi ?


Esasen sorulması gereken en önemli soru da şuydu ,biliyorsunuz geçen sene vefat etti. Bursa'da cenazesine 4000 kişi katıldı ve büyük bir izdiham yaşandı. Bu 4000 kişiden bir tanesi bile şu soruyu kendi kendisine sormadı, Mehdinin görevi bütün insanlığı kurtarıp altın çağı yaşatmaktır .Oysa ki Mehdi(!)  İskender Ali Mihr kendini bile kurtaramadan öldü gitti.. Öyleyse nasıl Mehdi oluyor ?Demek ki hepimiz yanılmışız demeleri gerekmiyor muydu?!
 işte analitik beyne sahip olamamanın en güzel örneği ...


Geçiyoruz Fethullah Gülen olayına ...
Kendisine tabi olan bir çok general mühendis Profesör vardı.


Fethullah Gülen'e tabi olanların hiçbiri şu soruyu kendilerine sormadılar ...
Fethullah Gülen,madem Türkiye'de bir İslam devletini kurmak istiyor da ABD nasıl buna ses çıkarmıyor,kendisine ikamet veriyor ve  bu çalışmasına göz yumuyor? 
Büyük Şeytan Amerika ya meşru otorite diyen bir insan  İslami otorite olabilir mi ? 
Bozulmuş bir din olan Hristiyanlığı din olarak nasıl kabul ediyor..
Başörtüsüne teferruat diyen bir kişi dini otorite olabilir mi ?
La ilahe illallah , iman için yeterli diyen bir kişi dini  otorite olabilir mi ?
Ayet-i kerimede Hristiyan ve Yahudileri dost ve sırdaş edinmeyin dendiği halde Amerika ile dost ve sırdaş olan bir kişi İslami bir lider olabilir mi ?
Ona tabi olanlar hiçbir zaman bu soruları kendilerine sormadılar ...işte Analitik düşünememenin acı sonuçları ...
Diğer bir örnek de Adnan Oktar olayı... Daha doğrusu faciası desek daha yerinde olur... Mehdilik iddiasında bulunan Oktarın dansöz oynatması hemen hemen yadırgamadı müritlerince.. Ona tabi olanlar  Mehdi olsa böyle bir gayri ahlaki bir şey yapar mı demedi... 32 .dereceden Mason olduğunu itiraf eden bir kişiyi Mehdi diye bildiler.
 Baş İslam düşmanı siyonist İsrail'in Sanhedrin üyelerini misafir eden Oktar'ı Mehdi diye bildiler ve  bunca eyleme rağmen en ufak kuşku duymadılar ...işte Analitik düşünememenin sonuçları...


Kıymetli okuyucular..
Bir sonraki yazımda, toplumun , padişahlar konusunda ve sonraki siyasi liderler hakkında analitik değerlendirme yapamamalarına  örnekler vereceğim..
Huzurlu sağlıklı bir bayram dileği ile efendim...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Volkan Kemal Ergenekon Arşivi