Wagner liderinin içinde olduğu uçak düştü

Wagner liderinin içinde olduğu uçak düştü

TASS Haber ajansının haberine göre Wagner liderinin olduğu özel uçak Moskova'da düştü.

Saint Petersburg-Moskova seferini yapan özel Uçak başkentin kuzeyinde düştü. Uçakta 10 kişi olduğu açıklandı. TASS Haber ajansı, Wagner lideri Prigojin'in yolcu listesinde olduğunu belirtti.

 

WAGNER BAŞKANI PRIGOZHIN ÖLDÜ İDDİASI

 

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı, Tver Bölgesinde Yevgeny Prigozhin de dahil olmak üzere uçaktaki 10 yolcunun tamamının öldüğünü iddia etti. 

Kazanın "Nedenini" belirlemek için soruşturma başlatıldığını duyurdu.

 

BAŞBUĞ: BU KAZA BATI DESTEKLİ BİR OYUN OLABİLİR

 

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, CNN Türk'te Prigojin'in uçağının düşmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Başbuğ, "Son günlerde çok konuşulan bir kişiydi. Putin ile arasındaki sorunun nereden kaynaklandığı her açıdan tartışıldı. Afrika'da bulundu. Orada yayınlar yapıldı. Wagner'i kastederek, Rusya'nın Afrika'daki varlığını güçlendirecek söylemlerde bulundu. Bir darbe girişiminde bulundu. Bir takım odaklar tarafından kullanıldı. Bunu yapmasının sebebi güç zehirlenmesi mi yaşadı, yoksa bir takım odaklar tarafından kullanıldı mı? Ben hep söyledim. Batılı odaklar tarafından kullanıldığını söyledim. Belarus'a gönderildi. Lukoşenko misafir etmişti. Daha sonra hiçbir şey olmamış gibi sahada görev aldı. Acaba danışıklı dövüş mü yaşandı diye konuşuldu. Ben bunu hep sorguladım. Afrika'da Wagner'in ciddi bir gücü var. Ukrayna savaşı Wagner'i baya meşrulaştırdı. Bu durum, yapının doğasına aykırı olduğu için yani yeniden illegal durumu çekmek için Putin'in böyle bir planladığını düşünmüştüm. Afrika'daki açıklamasının üzerinden bu kaza yaşandı. Bu kazada batı destekli bir oyun olabileceğini düşünüyorum. Wagner'i zor konuma düşürmek için böyle bir şey yapılmış olabilir. Afrika'da Wagner'i zor duruma düşürmek için yapılmış olabilir. Wagner, Rus istihabarat tarafından teşkilatlandırılmış ve başına Prigojin getirilmiştir. Prigojin gidebilir. Prigojin giderse de Wagner bitmez. Böyle derin bir yapı Prigojin'in varlığı ile asla eşleştirilemez. Olay çok sıcak ve taze ama ne olursa olsun Wagner bundan asla etkilenmeyecektir.
 

PUTIN: İHANET AFFEDİLMEZ

 

Wagner lideri Prigozhin'e ait uçak düştükten sonra, Rusya Devlet Başkanı Putin'in verdiği röportaj tekrar gündem oldu.

 

DÜŞÜRÜLDÜ İDDİASI

 

Wagner Lideri Prigojin'in içinde bulunduğu özel jetin hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğü bildiriliyor.

 

'BAŞKA BİR UÇAKTA MOSKOVA'YA GİDİYOR' İDDİASI

 

Wagner liderinin öldü iddialarının ardından Rus yanlısı Telegram kanalları ise, Prigojin'in başka bir uçakla gittiğini, kendisine ait olan başka bir uçağın şu anda Moskova'ys gitmekte olduğunu, bu nedenle Prigojin'in ölümünü doğrulayamadıklarını söylüyor.
 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.