Yabancı sınırı değişecek mi?

Yabancı sınırı değişecek mi?

Türk futbolunun en şok tartışılan konularından biri olan yabancı sınırı ile TFF’nin yeni bir karar aldığı ve bunu Kulüpler Birliği ile görüşeceği iddia edildi.

TFF’nin yabancı sınırı6+2+2 olarak belirlediği ve Kulüpler Birliği ile düzenlenecek toplantıda bu yeni kararın görüşüleceği bildirildi.

Türk futbolunda uzun zamandır gündemi meşgul eden yabancı kuralında yeni değişikliklerin yapılması için çalışma başlatıldı. Yeni kurala göre Süper Lig’de yer alan takımlar toplamda 10 yabancı oyuncuyla sözleşme imzalayabilecek. Bunların 6’sı ilk 11’de olmak üzere 2’si yedek, 2’si de tribüne çıkmak zorunda kalacak.

3 yıldır uygulanan mevcut kural, 28 kişilik kadroda 14 yabancı futbolcunun yer almasına imkan tanıyordu. Bunlardan 12’si kadroda yer alabilirken, 2’si tribüne çıkmak zorunda kalıyordu.

Edinilen bilgilere göre, TFF’nin üzerinde çalıştığı yeni yabancı planlaması, toplamda 10 yabancı futbolcuyla sözleşme yapılmasına müsaade ediyor. Bu kurala göre, 6’sı ilk 11’de, 2’si yedek diğer 2’si de tribüne çıkmak zorunda kalacak. Bu kuralın resmiyete dökülmesi halinde Süper Lig’deki bir çok takımı da sıkıntılı günler bekliyor. Kulüpler en az 4 yabancı futbolcuyla yolları ayırmak zorunda kalacak.

Kulüplerin tazminat ödemeden yabancı sayısını azaltması mümkün ancak sözleşmesi sona ermeyen futbolculara yüklü tazminatlar ödenebilir. Bu nedenle TFF, kuralın sezon sonunda devreye sokulup sokulamayacağını tespit etmek amacıyla sözleşmesi biten futbolcuları incelediği öğrenildi. 31 Mayıs günü 90 futbolcunun sözleşmesi sona eriyor. Bu nedenle TFF’nin bu kararını yeni sezonda devreye sokma ihtimali yüksel görülüyor.

21 Mart Perşembe günü Kulüpler Birliği, yabancı kuralı için İstanbul’da toplanacak. 18 kulüp başkanının yanı sıra TFF yöneticilerinin de katılacağı bu toplantıda, başkanlara 6+2+2 kuralı sorulacak.

YABANCI SINIRI İDDİALARINA EROL BEDİR’DEN YANIT

Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı ve Kayserispor Başkanı Erol Bedir, bu konunun kendilerine henüz ulaşmadığını belirtti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.