Yaklaşan ABD Başkanlık seçimleri öncesi Biden'dan şok hamle: "Kamala Harris'i yardımcısı seçti"

Yaklaşan ABD Başkanlık seçimleri öncesi Biden'dan şok hamle: "Kamala Harris'i yardımcısı seçti"

ABD Başkanlık Seçimi öncesi Joe Biden’dan beklenmedik bir atak geldi.. Biden yardımcısı olarak Kamala Harris’i seçti..Kamala Harris kimdir? Kamala Harris seçilirse Türkiye’yi etkiler mi? Etkilerse nasıl etkiler? Kamala Harris’i kim fonluyor?

ABD'de 2020 başkanlık seçimleri için şimdiki başkan Donald Trump ile yarışan Demokrat Parti Başkan Adayı Joe Biden başkan yardımcısı olarak Kamala Harris'i seçtiğini açıkladı.

Biden, bugün destekçilerine gönderdiği e-postada "Başkan olarak birçok önemli karar veriyorsunuz. Ama ilki, başkan yardımcınızın kim olacağını seçmektir. Donald Trump ve Mike Pence'e karşı verdiğim mücadelede bana en iyi yardım edecek kişinin Kamala Harris olduğuna karar verdim.'' ifadelerine yer verdi.

Yani yaklaşan 3 Kasım ABD Başkanlığı seçimlerinde; Donald Trump - Mike Pence’e karşılık Joe Biden - Kamala Harris ikilisi yarışacak.

Kamala Harris kimdir?

Doğum tarihi: 20 Ekim 1964

Doğum yeri: Oakland, California.

Boy: 1,57 m

Eğitim: UC Hastings College of the Law (1989), Howard Üniversitesi (1986), Westmount High SchoolKamala Devi Harris

 

k-002.jpg

 

20 Ekim 1964'te Oakland California'da, Jamaika ve Hindistan kökenli göçmen bir anne babanın çocuğu olarak Kalifornia'da doğan Kamala Harris’in babası Jamaikalı Stanford Üniversitesi'nde fahri profesör, Annesi Hindistan’lı bir kanser araştırmacısıydı.

2016'da Kaliforniya Başsavcısı ve ondan önce San Francisco Bölge Savcısı olarak görev yaptı. 55 yaşındaki Harris, ABD Senatosundaki tek siyahi kadın olma özelliğini elinde bulunduruyor. Ayrıca Harris sivil haklar konusundaki hassasiyeti ve hukukçu kimliği ile de tanınmakta.

Kamala Harris, 2020 başkanlık adaylığı için de demokrat partiden aday olmuş ancak daha sonra beklediği oyu alamayınca yarıştan çekildiğini ilan ederek Biden’ı Demokrat Parti’den tek aday olarak bırakmıştı.

Harris, eğer Joe Biden'in başkan seçilirse ABD’nin ilk kadın, siyahi ve Asya kökenli başkan yardımcısı unvanına sahip olacak.

 

TRUMP’IN TEPKİSİ NE OLDU?

 

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Joe Biden'ın başkan yardımcısı adayı olarak Senatör Kamala Harris'i seçmesinin ardından Trump kampanyası ikiliyi hedef alan bir video hazırladı.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından paylaşılan Twitter hesabı üzerinden paylaşılan videoda Harris'e "sahtekar" lakabı gözlerden kaçmadı. Trump’ın bu lakabı takmasının nedeni, yarışa büyük umutlarla giren Harris’in ön seçimlerde Demokrat partiden aday adayı olup Biden'a karşı yarışması, beklediği desteği alamayınca da parti ön seçimlerinden çekilmek zorunda kaldığını ilan etmesi. Trump videoda "Seçmenler Harris'i reddetti. Zekice onun bir sahtekar olduğunu anladılar" ifadelerini kullandı.

Videonun devamında Biden'ın bu kadar zeki olmadığı ve Harris'in bir sahtekar olduğunu fark etmediği söylendi. İkilinin beraber, "radikal solu kucakladığı" belirtildi.

BIDEN’IN KAMALA HARRIS KARARI SEÇİMLERDE TRUMP’I ZORLAR MI?

George Floyd’un polis şiddeti ile öldürülmesinin ardından başlayan ve halen ABD’de yer yer devam eden ırkçılık olayları sonrası ABD vatandaşlarından aldığı sert tepkiler sonrasında, siyahi bir kadının ABD Başkan Yardımcılığına aday olması Trump’ı biraz zora sokacak gibi görünse de sert söylemleri ve aldığı sert önlemler nedeniyle ABD’deki siyahiler Harris’i çok sevmiyor.

 

k-003.jpg

 

Bir diğer dezavantajı ise Harris’in siyaseti çok iyi bilmemesi ve hakim olmaması, zaten ön seçimdeki aldığı az oy miktarı bunun en büyük göstergesi.

ABD’deki bazı basın organlarına göre 78 yaşındaki Joe Biden eğer seçimleri kazanırsa 1 sene sonra yerini Kamala Harris’e bırakacak.

Kamala Harris ve Türkiye

1915 olaylarını 'soykırım olarak tanıyan tasarının' destekçisi olan Kamala Harris  eğer Biden’ın izlediği yoldan da giderse (Yunan lobisine yakınlığı ile bilinen Biden Türkiye’ye karşı birçok defa sert söylemlerde bulunup özür dilemek zorunda kalmıştı) Türkiye ile çok iyi ilişkiler kuramayabilir.

Harris ayrıca Trump'ın Suriye'den çekilme kararına karşı çıkan Senatördü.

Harris, Ekim 2018'de gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda hayatını kaybetmesinin ardından Trump'ı bu cinayete "göz yummakla" suçlamıştı.

Harris, o dönemde ABD'nin Suudi Arabistan ile ilişkilerini "temelden gözden geçirmesi" çağrısı yapmıştı. Kamala Harris, İsrail yanlısı demeçleriyle de tanınıyor.

Ve gelelim en önemli konuya…bu konu bir hayli ilginç çünkü dünya kamuoyunun uzun zamandır büyük bir ilgi ile takip ettiği bir konuyla da çakışıyor.

Kamala Harris’i kim fonluyor?

Dünyaca ünlü ABD’li basın organı CBSNews’ün 2019 yılında yaptığı bir habere göre Kamala Harris 2020 seçim kampanyaları için, geçtiğimiz Ağustos ayında kirli fuhuş ağının ortaya çıkması nedeniyle tutuklu bulunduğu hücresinde intihar eden (?) pedofil milyarder Jeffrey Epstein’in hukuk firmasından maddi destek almış.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

Bu haber ilgini çektiyse buna da gözat: 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.