Yanlış ağrı kesici öldürdü!

Yanlış ağrı kesici öldürdü!

456 hasta verilen yanlış ağrı kesiciden dolayı hayatını kaybetti. İşte o olaydan detaylar;

1989-2000 yılları arasında meydana gelen 833 şüpheli ölümün araştırılması için İngiltere'deki hastanede bağımsız komisyon kuruldu. Komisyonun raporuna göre 456 hastanın verilen aşırı miktarda ağrı kesiciden dolayı öldüğü bildirildi.

1989-2000 yılları arasında gerçekleşen 833 kişini süpheli olarak hayatını kaybettiği İngiltere'deki hastanede kurulan bağımsız komisyonun raporunda önemli bilgiler yer aldı. 


İngiltere'nin Porthsmouth kentindeki Gosport hastanesinde 1989-2000 yılları arasında meydana gelen 833 kişinin şüpheli ölümünü araştırmak için kurulan bağımsız komisyon, 456 hastanın verilen aşırı miktarda ağrı kesiciden hayatını kaybettiğini bildirdi.
Komisyon, hastane kayıtları eksik olan 200 kişinin de bu şekilde ölmüş olabileceğini söyledi.

YAŞAM HAKKI HİÇE SAYILDI
Komisyon, 12 yıllı süreçte hastalara verilecek olan ağrı kesicilerin Jane Barton adında bir doktorun sorumlu olduğunu belirterek hastane bünyesinde 'hastaların yaşam hakkının hiçe sayıldığı' iddialarını doğruladı.


ADET HALİNE GELMİŞ 
Tıbbi açıdan doğru olmamasına rağmen sunulan raporda hastanede , hastalara tehlikeli seviyelerde ilaç verilmesine dair adı konulmamış 'kurumsallaşmış bir ilaç rejimi' olduğu belirtildi

Eski Liverpool başrahibi ve aynı zamanda Komisyon Başkanı olan James Jones konuya ilişkin, "Komisyonumuzun incelediği belgeler, doktorların bu ilaçları kendileri reçete etmese bile, koğuşlarda hastalara nasıl ilaç verildiğini bildiklerini ama kimsenin müdahale etmediğini gösteriyor" açıklamalarında bulundu.
Jones İçişleri Bakanlığı'nı sorumluların cezalandırılması için göreve çağırdı.
Raporda adına yer verilen Dr. Jane Norton 2010 yılında da aynı skandallarla gündeme gelmiş küçük çaplı başka bir soruşturmada kusurlu bulunmuş ancak cezaya çarptırılmamıştı.


20 YILDIR BEKLİYORLAR

Sağlık Bakanı Jeremy Hunt'ın parlamentoda komisyonun raporuyla ilgili olarak milletvekillerini bilgilendirmesi ve skandalda adı geçenler hakkında dava açıp açmayacağı merak edilenler arasında.
Olayın mağduru olan kişilerin yakınları bu konuyla 20 yıldır mücadele ettiklerini dile getirerek, suçluların biran önce ceza alması gerektiğini dile getirdiler.

 

2014'te kurulan komisyonun 17 milyon dolara mal oldu.

Siyasetcafe.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum