Yasa onaylandı: Putin Ermenistan'a giderse tutuklanacak

Yasa onaylandı: Putin Ermenistan'a giderse tutuklanacak

Ermenistan Parlamentosu’nun, ”Roma Statüsü” olarak bilinen yasayı onayladığı öğrenildi. Bu yasaya göre, Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin Ermenistan’a giderse tutuklanacak.

Ermenistan Kafkaslar’da tehlikeli adımlar atmaya devam ediyor. Ermenistan Parlamentosu’nun, ”Roma Statüsü” olarak bilinen yasayı onayladığı öğrenildi.

 

PUTİN ERMENİSTAN’A GİDERSE TUTUKLANACAK


Başbakan Paşinyan Hükümeti kamuoyunda ”Roma Yasası” olarak bilinen yasayı parlementoya getireceklerini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Ermenistan Parlamentosu Başkanı Alen Simonyan  ulusal meclisin Roma Statüsü'nü büyük olasılıkla onaylacağını duyurmuştu.

Bu onaylanan yasaya göre Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan’a gittiği zaman savaş suçlusu iddiasıyla tutuklanacak.

 

ERMENİSTAN TUTUKLAMA KARARI KARŞILIĞIN PARA VE SİLAH SÖZÜ ALDI


Ermenistan’ın Putin hakkındaki uluslararası yakalama kararını kabul etmesi karşılığı olarak ABD, AB ve NATO’dan para ile silah sözü aldığı iddia edilmişti.

Ermenistan’ın Putin kararı sonrası Rusya’nın hem Azerbaycan, hem de Ermenistan'ı idare etme döneminin artık sona erdiği ve Erivan’a büyük tepki göstermesinin beklendiği ifade ediliyor.

 

RUSYA ROMA STATÜSÜ YASASI’NA KARŞI ÇIKMIŞTI

 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ermenistan’ın Roma Statüsü’nü kabul etme niyetiyle attığı adıma tepki göstermişti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov Ermenistan’ın Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü'ne katılma planı ile ilgili konuşmuştu. Erivan’ın bu adımına karşı olduklarını ifade eden Peskov, “Ermenistan, Roma Statüsü'ne taraf olmadığımızı çok iyi biliyor. Ayrıca Ermenistan, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tutuklanması yönündeki uyulması zor kararının da farkında. Bunun Erivan'da çok iyi bilindiğini biliyoruz. Bu hoş karşıladığımız bir şey değil” demişti.


ALİYEV VE PAŞİNYAN 5 EKİM’DE GRANADA’DA BİR ARAYA GELİYOR

 

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın 5 Ekim'de 3. Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) toplantısının yapılacağı İspanya'nın Granada kentinde görüşmesinin planlandığı bildirildi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.