Yaşar Alptekin’den çok konuşulacak sözler: “Sokakta sigara içen kadın ucuzdur”

Yaşar Alptekin’den çok konuşulacak sözler: “Sokakta sigara içen kadın ucuzdur”

Eski manken ve oyuncu Yaşar Alptekin, bazı başörtülü kadınların makyaj yapmalarını eleştirdi ve sokakta sigara içen kadınları ‘ucuz’ olarak nitelendirdi.

1990’lı yıllarda manken ve oyunculuk yapan Yaşar Alptekin, tesettürlü bazı kadınların makyaj yapmasını ‘İslam’a zarar veriyorlar’ sözleriyle eleştirdi. 

Posta Gazetesi’nden Alev Gürsoy Cinmen’e konuşan Yaşar Alptekin, eskiden tesettürlü kadınların sokakta bu kadar rahat dolaşmadığını ve özgür olmadıklarını söyledi. Muhafazakarların mini etekli kadınlara karışmaması gerektiğini belirten Alptekin, mini etekli bir kadının da sakallı bir adama karışmaması gerektiğini sözlerine ekledi. 

“BÖYLE YAPARAK İSLAM’A ZARAR VERİYORLAR”

Kadınların, tesettürle kendilerini ‘harama’ karşı koruduklarını savunan Yaşar Alptekin, “Bazı tesettürlü kadınlara bakıyorum; dudaklarda ruj, gözler sürmeli, koku yoğun, dapdaracık kıyafetler... Tesettür bu olamaz. Bu şekilde Müslüman değil ancak Süslüman olurlar. Böyle yaparak İslam’a zarar veriyorlar. Bir de tesettürlü olsun ya da olmasın sokakta sigara içen kadın ucuzdur” açıklamasında bulundu.

“İÇKİ İÇTİM AMA…”

Yaşar Alptekin, kendisine yöneltilen ‘Önceden bir kadınla rahatlıkla alkol alıyordunuz, sigara içiyordunuz. O zaman tuhaf gelmiyor muydu?’ sorusuna ise, sigaraya o dönem de karşı olduğunu, iki diskosunun olduğunu ve içki içiyor zannetsinler diye şarap kadehine vişne suyu koyduğunu söyledi. Alptekin ayrıca, ‘İçki içtim ama hayatım boyunca bir kasa içmişimdir. İçkiyi hiçbir zaman sevmedim’ dedi.

HAYATINDAKİ DEĞİŞİM NASIL BAŞLADI?

Yaşar Alptekin röportajın devamında, kıyafet tercihleri nedeniyle IŞİD üyesi sanıldığını ve bu nedenle gözaltına alındığını, hayatındaki değişikliklerin Sakıp Sabancı’nın cenazesi ile başladığını, tüm kutsal kitapları okumaya başlayarak arayışa başladığını, namaza başladığında kendi ailesinin bile şaşırdığını ve kendisini dışladığını aktardı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum