Yeni Zelanda canisi Türkiye’de 8 ili gezmiş

Yeni Zelanda canisi Türkiye’de 8 ili gezmiş

Yeni Zelanda'daki teröristi Türkiye’de 8 ili gezerek önemli yerleri ziyaret ettiği ortaya çıktı. Ziyaretlerden birisi de Kazıklı Voyvoda'nın Fatih Sultan Mehmed Han'ın emriyle 4 yıl esir tutulduğu ve sürgün hayatı yaşadığı Tokat Kalesi.

Yeni Zelanda'da 50 Müslümanı şehit eden teröristin, Kazıklı Voyvoda'nın Fatih Sultan Mehmed Han'ın emriyle 4 yıl esir tutulduğu ve sürgün hayatı yaşadığı Tokat Kalesini ziyaret ettiği tespit edildi.

Yeni Zelanda Christchuch kentinde iki camiye saldırarak 50 Müslümanı şehit eden teröristin Türkiye rotası ile gezdiği iller ve ziyaret ettiği yerler ortaya çıkardı.

İLK TÜRKİYE ZİYARETİNDE TOKAT ZİYARETİ DİKKAT ÇEKTİ

TRT HABER’in haberine göre, Terörist ilk olarak Türkiye'ye geçen yıl 13 Mart'ta geldi. 13-15 Mart tarihleri arasında İstanbul’da kalan terörist, 15-16 Mart tarihleri arasında ise Tokat'a geçti.

Yeni Zelanda Teröristinin, Tokat'ta bulunan Kazıklı Voyvoda’nın Fatih Sultan Mehmed Han'ın emriyle 4 yıl esir tutulduğu ve sürgün hayatı yaşadığı Tokat Kalesi’ni ziyaret etti.

Terörist Brenton Tarrant kaldığı otelin Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde bulunan bir şehir oteli olduğu belirlendi. Terörist 17 Mart'ta ise geri döndü. Teröristin ilk Türkiye ziyaretinden tam bir yıl sonra aynı tarihlerde saldırı düzenlediği ortaya çıktı.

İKİNCİ TÜRKİYE ZİYARETİNDE MERYEM ANA EVİNİ ZİYARET ETTİ

Terörist ikinci Türkiye ziyaretini ise yine geçen yıl 13 Eylül-25 Ekim tarihlerinde yaptı. İzmir ziyaretinde ise teröristin uğrak yeri, Selçuk'ta bulunan Efes ve Meryem Ana Evi idi. Teröristin kayıt sistemi olmayan pansiyonlarda kaldığı belirlendi.

Terörist Brenton Tarrant Türkiye'de ayrıca İstanbul, Tokat, Ağrı, Mersin, İzmir, Sivas, Konya ve Ankara’ya gitmiş.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.