Yine ABD yine polis şiddeti! İkinci George Floyd vakası

Yine ABD yine polis şiddeti! İkinci George Floyd vakası

ABD, siyahi George Floyd'un Minneapolis şehrinde polis tarafından öldürülmesinin etkisini atlatamamışken, benzer bir olay da Virginia'da yaşandı. Polis tarafından gözaltına alınmak istenen siyahi adama elektroşok silahıyla birden fazla kez ateş edildi.

Olay, ABD’nin Virginia eyaletindeki Fairfax County’de meydana geldi. Sokakta dolaşan ve gergin görünen siyahi bir kişi, polis tarafından sakinleştirilmeye çalışıldığı sırada, polis memuru Tyler Timberlake aniden elektroşok tabancasını ateşledi.

SAĞLIKÇI YARDIM ETMEK İSTEDİ

Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, siyahi kişinin rastgele yürüdüğü, olay yerine gelen bir sağlıkçının da “Sana yardım etmek için buradayım. Neye ihtiyacın olduğunu söyle” dediği duyuluyor.

SIRTINA DİZİNİ KOYUP DEFALARCA ATEŞ ETTİ

Bir süre sonra, polis memuru Tyler Timberlake’in siyahi kişiye arkadan yaklaşarak elektroşok tabancasını ateşlediği görülüyor. Yere düşen siyahi kişinin sırtına dizini koyan Timberlake, acıyla bağıran adamın ensesine elektroşok tabancasını dayayarak defalarca ateşledi. Diğer polis ve sağlık ekipleri de siyahi kişinin üzerine çıkarak etkisiz hale getirmeye çalıştığı görüldü.

 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.