YKS 2020 soruları sızdırıldı mı? ÖSYM'den açıklama geldi!

YKS 2020 soruları sızdırıldı mı? ÖSYM'den açıklama geldi!

Bugün ilk oturumu yapılan YKS'de soruların fotoğrafları sosyal medyaya sızdırıldı. Gündeme bomba gibi düşen konuya ilişkin ÖSYM'den açıklama geldi: Sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

YKS'nin ilk oturumu olan TYT, bugün saat 10.15'te başladı ve 165 dakikada tamamlandı. TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5'er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltildi.

SORULAR İNTERNETTE DOLAŞIMA SOKULDU
Kitapçıkların toplandığı ve soruların fotoğraflanmasının imkansız olduğu YKS'nin kitapçık fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntülerden sonra çok sayıda kişi sınavın iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

 

forrr.jpg

 

foto2-057.jpg

 

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA GELDİ: YASAL SÜREÇ BAŞLATILDI
ÖSYM'den yapılan açıklamada "TYT'den sonra sosyal medyada bir adayın kitapçığından bazı kısımların paylaşıldığı görülmüştür. Sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır." denildi.

Açıklamada "Yarın YKS’nin tüm oturumları tamamlandıktan sonra planlandığı gibi soruların tamamı kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadelerine yer verildi.

 

foto1-074.jpg

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.