Yolsuzluk sorularına fena bozuldu

Yolsuzluk sorularına fena bozuldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Almanya'ya gitmeden önce basın toplantısı yaptı. Bir Gazetecinin sorusu üzerine "Paralel yapı ile müşterek çalışıyorsunuz" yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan kendisine MİT'in 17 Aralık öncesi bir dosya gönderip göndermediğini soran Zaman muhabirine "Paralel yapı ile müşterek çalışıyorsunuz" yanıtını verdi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Almanya'ya gitmeden önce basın toplantısı yaptı. Toplantıda kendisine soru soran Zaman muhabiri ile arasında şöyle bir diyalog geçti.


"17 Aralık’ta başlatılan operasyonla ilgili bir sorum olacak. Operasyondan 8 ay önce MİT tarafından , Reza Zarrab’ın söz konusu bakanlarla ilişkide olduğu MİT’in de sizi uyardığı yönünde bir rapor yansıdı. Böyle bir rapor sunuldu mu?"

 

"MİT bir defa uyarı yapmaz. Tespit yapar. Bir diğeri de burayla ilgili olarak da bakın MİT’in bu tür raporlarına paralel yapının temsilcisi durumuna düşüyorsunuz.

 

Bak MİT’in raporunu bilecek kadar ona nüfuz edecek kadar paralel yapı. Müşterek çalışıyorsunuz. Söylemediğinizi söylettiriyorsunuz. Sen değil, patronlarınız. Bu şekilde de bu işlere nüfuz etme yollarına gidiyorsunuz. MİT’in bu tür belgelerine nasıl ele geçiriliyor? MİT sürekli gizlilik kaydıyla çalışır. Bu halde sizlerin, yada oraların eline geçiyor? Burası çok tehlikeli bir gidiş. Bakın bu ülkeyi sevmek değildir.

 

İsmi geçen zat ile ilgili bana bugüne kadar hiçbir suç duyurusu gelmemiştir. Dolayısıyla patronlarınız da duymuştur herhalde."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.