Yolsuzlukları örtmek için alimlere saldırıyorlar

Yolsuzlukları örtmek için alimlere saldırıyorlar

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, milletin yolsuzluk ve rüşvet çarkını fark etmemesi için Başbakan'ın sürekli ülkenin manevi değerlerine saldırdığını söyledi.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Vural, bu saldırıların ülkenin toplumsal barışına dinamit konulması anlamına geldiğini anlattı. Başbakan’ın, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın açıklamalarının, İslam’a hizmet eden bütün gönül erlerini ve mütedeyyin vatandaşları derinden yaraladığını aktaran Vural, “Başbakan’ın daha önce ‘Osmanlı akıncıları’ diye övdüğü bir hareketi şimdilerde Haşhaşi olarak nitelendirmesi, İslam alimlerine ‘yalancı peygamberler, içi boş alim müsveddeleri’ yakıştırmasında  bulunması, Arınç’ın, ‘bu hükümet varsa o cemaat de o cemaatler de var olacaktır’ şeklindeki akla sığmayacak sözleri ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Erzurum’un yetiştirdiği bir değere, ‘Kimsin sen? Kimsin? Buna senin gücün yeter mi? Ağababaların gelsin. Çekil, oradan da çekil. Senin, orada da yerin yok.’ diyerek, hükümetin aile boyu hakaret yarışına girmesi gerçekten çok vahimdir. Bu kullanılan ağır ifadeler İslam’a hizmet eden bütün gönül erlerini incitmiştir.” ifadelerini kullandı.

 

Oktay Vural, AK Parti’nin rüşvet ve yolsuzluğun üzerine örtmek için sürekli olarak gündem saptırmaya çalıştığını söyledi. Başbakan’ın İran’a giderken, “Özel Yetkili Mahkemeler ile TMK mahkemeleri kaldırıyoruz.” açıklamasının da bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini aktardı. Başbakan’a “Sadede gel.” diye seslenen Vural, “Bu tapeler ne olacak? Villa pazarlıkları ne olacak? Türkiye’nin gerçek gündemi rüşvet ve yolsuzluk iken konuyu başka noktalara sevk etmek, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gündemi değiştirmek için 40 takla atmaya hazır olduğunu ortaya koyuyor. Hiçbir tartışma, bu yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu örtemeyecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.