Yüce Divan korkusu mu?

Yüce Divan korkusu mu?

Erdoğan Bayraktar'ın, özür dileyerek istifadan geri dönmesinde ''Yüce Divan korkusu'' olduğu öne sürüldü.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, Başbakan Erdoğan'ı suçlayıp istifa etmesi, ardından da özür dileyerek geri dönmesinde ''Yüce Divan korkusu'' olduğu öne sürüldü. CHP Genel Başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Bayraktar'ın Yüce Divan'a gönderilmekle tehdit edildiğini öne sürdü. 


Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde, “Bakanlık görevinden alınıp, milletvekilliğinden 25 Aralık 2013'de istifa eden Bayraktar 3 Şubat 2014'de sizinle yaptığı görüşme sonrası özür dileyip, istifadan vazgeçmiştir. Başbakanı da istifaya davet eden Bayraktar'ın özür dilemediği taktirde Yüce Divan'a gönderileceği yönündeki iddialar doğru mudur?'' diye sordu.

ŞİMDİ NE DİYECEKLER ?


Bayraktar'ın milletvekilliğinin istifa etmekten vazgeçmesi AK Parti içinde de yankı buldu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner'in Bayraktar'a yönelik sert tepkileri de yeniden gündeme geldi.

Müezzinoğlu, Bayraktar'ın istifası sonrası ''Herkes kendisine yakışanı yapar. O da kendisine yakışanı yapmış" demişti. Metiner ise ''Yazıklar olsun, Bayraktar'ın yaptığı bir namertlik ve siyasi ahlaksızlık örneğidir. Başbakan seni o koltuğu oturttuğunda iyiydi hoştu, o zaman emir eri gibi karşısında duruyordun. Şimdi ise iftiralar atıyor, ihanet içerisine giriyorsun. Bu senin kişiliğini gösteriyor'' açıklaması yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.