Yunan Bakana “Kardak” engeli

Yunan Bakana “Kardak” engeli

Türk botları Kardak'a çelenk atmak isteyen Yunanistan Savunma Bakanı'nı adaya yaklaştırmadı. Türk botlarından yapılan ikaz üzerine, Yunan bakanı taşıyan bot bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Kardak bölgesine çelenk atmak üzere Yunan hücumbotu ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Kardak’a yaklaştırılmadı” ifadelerine yer verildi.

Herhangi bir gerginlik olmadan yapılan ikaz üzerine Yunanistan heyetinin Türk karasularını terk ettiği bildirildi.  Yaklaşık 15 dakika süren gerginlik, Kammenos'un bölgeden ayrılmasının ardından sona ererken Yunan Savunma Bakanı denize attığı çelengin fotoğraflarını kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden paylaştı. Bu arada Ege Deniz üzerinde saat 11.00'den itibaren kime ait olduğu belirlenemeyen savaş uçaklarının sesleri duyuldu.

-TSK'DAN AÇIKLAMA-

Konuyla ilgili TSK'dan da bir açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, Yunan Deniz Kuvvetlerine ait Nikiforos karakol gemisi ve LS-70 numaralı sahil güvenlik botunun, bugün saat 11.30 sularında Kardak Adaları bölgesine girme girişiminde bulunduğu belirtildi.

Girişimin Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca önlendiği vurgulanan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ülke ve milletin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerini azim ve kararlılıkla korumaya devam ettiği kaydedildi.

c9b0ca57724d161cd7fba31edcd5edd8,6vtbvbn3t02hhklkf0thig.jpg

-"GEREĞİ YERİNE GETİRİLDİ"-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, "Sahil Güvenlik Komutanlığımız gereğini yerine getirmiştir" ifadesini kullandı.

-BAŞBAKAN KARDAK UYARISINDA BULUNMUŞTU-

Kardak krizinin yıl dönümünde Yunanistan'a uyarılarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Biz terörle mücadele ile meşgulken komşularımızın bulanık suda balık avlama hevesine kapılması hiç yakışık almaz. Bunu da hoş karşılamayız. Buna benzer bir faaliyet eğer olursa Türkiye olarak bizim her zaman tedbirimiz vardır. Hiç kimse endişe etmesin" demişti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.