Yunan medyası endişeli: Türkiye'nin o taktiği korkuttu

Yunan medyası endişeli: Türkiye'nin o taktiği korkuttu

Türkiye Azerbaycan ilişkileri Yunan medyasında endişe yarattı. Şuşa Beyannamesi dikkat çeken haberde, "Yunan-Türk çatışması durumunda ülkemiz için olumsuz sonuçlar doğuruyor" denildi.

Yunan Pentapostagma gazetesi Türkiye Azerbaycan ilişkilerini gündeme taşıdı. "Türkiye, Azerbaycan'ı dev bir askeri üs fabrikasına dönüştürüyor" başlıklı haberde Şuşa Beyannamesi'ne dikkat çekildi.

Beyannameye ilişkin, "Türkiye ve Azerbaycan, "Susa Deklarasyonu" ile Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye tarafından modernizasyonu, aynı zamanda ikisinden birinin askeri müdahalesi durumunda birbirlerine askeri yardım sağlanması konusunda bir anlaşma imzaladılar. üçüncü ülke.

Türkiye bunun üzerine "adım atıyor" ve Ermenistan'a karşı Azerbaycan'a yardım ediyor ki bu, Yunanistan-Türk çatışması durumunda ülkemizin başına gelmesi beklenen bir durum, Bakü de Atina'ya karşı Ankara'ya yardım ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Haberde ayrıca, ASFAT, “Nahçıvan Askeri Fabrika Donatım Projesi” kapsamında Azerbaycan Ordusu için kritik öneme sahip askeri tesisin modernizasyonunun tamamlanması da tamamlanmasına da yer verildi.

Yunan medyası durumu, "Türkiye, askeri fabrikalarını kendi toprakları dışında, Azerbaycan topraklarında, Yunan silah sistemlerinin menzili dışında bulunduruyor ve bu, olası bir Yunan-Türk çatışması durumunda ülkemiz için olumsuz sonuçlar doğuruyor" olarak değerlendirdi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.