Yunan Medyası: 'Türk İHA'sı fark edilmeden Dedeağaç'a kadar uçtu'

Yunan Medyası: 'Türk İHA'sı fark edilmeden Dedeağaç'a kadar uçtu'

Yunan televizyonlarında Yunan topraklarına 16 km. girip Dedeağaç'ta konuşlu ABD askerlerini gözleyen Türk İHA'sı tartışıldı.

Yunan medyasında ekrana gelen çizelgede,  küresel olarak bağımsız hava araçlarının hareketlerini kaydeden site flightradar'ın rota verilerine göre Hatay'dan kalkan bir Türk İHA'sının Yunan hava sahasına girip gözlem yapıp döndüğü görülüyor. Konuşmacılar "Burada Amerikan askeri varlığı Türkleri çok rahatsız ediyor" görüşünde birleştiler.

Yunan yorumcular konuşmalarında, zaten Türk gemilerinin her gün Yunan deniz sularını ihlal ettiğini örneğin geçen gün Çeşme araştırma gemisinin tüm mürettebatının asker olduğunu ve mutlaka batırılması gerektiğini ama batıramadıklarını belirterek uçuş ihlalinin normal olduğunu söylediler.

Mısır Enerji Bakanı'nın geçen gün tarihte ilk kez İsrail'i ziyaret ettiğine de değinen ve bu görüşmelerle Leviathan yatağı gazının Mısır'da sıvılaştırılması ve Avrupa'ya öyle satılması kararı aldıklarını belirten konuşmacılar "East Med projesine elveda" dediler. 

Konuşmacılardan biri, "Şu anda bizi tokatlayan sadece Türkiye değil her yerden tokat yiyoruz artık bize neyin acı vereceğini görmek için dikkatli olmalıyız. Hoş geldin Biden canım Biden!" diye söyledi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.