Yunan medyasını çıldırtan paylaşım!

Yunan medyasını çıldırtan paylaşım!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki günlük bir ziyaret için Yunanistan'a gitti. Bakan Çavuşoğlu'nun bugün önce ülkedeki Müslüman azınlık temsilcileriyle bir araya gelmesi tartışma yarattı.

Yunanistan'a giden Bakan Çavuşoğlu'nun bugün önce ülkedeki Müslüman azınlık temsilcileriyle bir araya gelmesi Yunan basınında tartışma yarattı. Bilindiği gibi Dendias da önce İstanbul'a gitmiş Patrik'le görüşmüş sonra Ankara'ya gelmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias’ın daveti üzerine Yunanistan'a indi.  Çavuşoğlu, Atina ziyareti öncesi bugün Batı Trakya’da temaslarda bulundu.

Dedeağaç Havalimanı'na inen Çavuşoğlu ve beraberindekileri kalabalık bir basın ordusu karşıladı.. Yunan tarafının Batı Trakya programının Atina sonrasına bırakılması önerisinde bulunduğu iddia edildi.

cavusoglumuftu-min.jpg

Bakan Çavuşoğlu'nun Batı Trakya gezisini bir gazeteci ordusuyla adım adım izleyen Yunan medyası, özellikle paylaştığı Twitter mesajları ve okul ziyaretine geniş yer ayırdı. Çavuşoğlu’nun, Atina’dan önce Batı Trakya’ya gitmesi, Yunan basınına “ziyaret öncesi gerginlik” yorumuyla yansıdı.

Çavuşoğlu'nun İngilizce tweetinde 'Türk azınlık' ifadesiyle yeni bir restleşmeye imza attığını savunan yerel medya, 'Günaydın meydan okuma' başlıkları attı.

Yunanistan’ın Batı Trakya’daki Türk öğretmenleri aşılamada öncelikli gruptan muaf tutması nedeniyle, Türkiye’den bölgeye aşı gönderilmesinin gündeme gelmesi de bekleniyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, 15 Nisan’da Ankara’da temaslarda bulunmuştu.

azinlik-min.jpgcavusoglu-min.jpg

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal da dün Yunan mevkidaşı Kostas Fragkogiannis ile Kavala’da bir çalışma ziyaretinde bir araya geldi. Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ise, Çavuşoğlu ve Önal’ın ziyaretleri öncesinde 6 Mayıs’ta Batı Trakya’da Türk Azınlık mensuplarıyla buluştu.

Kıran görüşmelerinde Türkiye’nin 38 yıldır süren haklı mücadelelerinde Türk Azınlığın her zaman yanında olacağını vurguladı. Çavuşoğlu temasları çerçevesinde Selanik’e de geçecek.

Çavuşoğlu’nun ziyaretinde başta Doğu Akdeniz ve Ege’deki gelişmelerin yanı sıra göçmenler, ikili ilişkiler ve Yunanistan’da yaşayan Türk toplumunun durumunun masaya yatırılması bekleniyor.

Ziyaret şimdiden Yunan medyasının manşetlerinde. Newpost yayın organı, "Çavuşoğlu bir gazeteci ordusuyla Batı Trakya'ya inmeye hazırlanıyor: Muhtemel bir rövanş için diplomatik teyakkuz" başlığını kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan "To Vima" gazetesine verdiği mülakatta, Batı Trakya ve Atina'yı kapsayan Yunanistan ziyareti vesilesiyle iki ülke ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki iyi komşuluk ilişkileri konusunda her zaman iyimser olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "İki komşu olarak aynı coğrafyada yaşamaya mahkumuz. Bu nedenle ilişkimizi çatışma yerine iş birliği ile tanımlamalıyız. Kaderimizi ve ileriye giden yolu belirlemek bizim elimizde." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Yunanistan'da yapacağı temasların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis arasında NATO Zirvesi'nde yapılacak bir toplantıya zemin hazırlamaya hizmet edeceğini belirterek, ikili ilişkilerde sürdürülebilir yapıcı diyaloğun önemine dikkati çekti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.