Yunanistan devi Panathinaikos ile anlaşan Fatih Terim'in maaşı ne kadar olacak?

Yunanistan devi Panathinaikos ile anlaşan Fatih Terim'in maaşı ne kadar olacak?

Yunanistan devi Panathinaikos ile anlaşmaya vardığının açıklanmasının ardından Fatih Terim'in maaşı konusunda da bir bilgilendirme yapıldı.

Panathinaikos ile anlaşmaya varan Fatih Terim, Yunanistan'da sporun kamuoyunda en çok konuştuğu isim haline geldi. Yaklaşık 2 yıldır takım çalıştıran eski Galatasaray ve Milli Takımlar teknik olarak Terim'in şampiyonluğunu kovalayan Panathinaikos ile Yunan basınında geniş yer buldu.

Yunanistan'da yayın yapan gazeteler, Fatih Terim'in mevcut teknik direktörü Ivan Jovanovic'in yerine getirilmesini sürprizlerle karşılıyor. 1.5 yıllık anlaşmanın sağlanması Panathinaikos ile sözleşme bugün katılmak için Atina'ya giderken vurgulanan geçmişteki teknik adamın gelişimi adeta fırtına etkisi yarattı.

 

İşte komşularda öne çıkan bazı manşetler:

 

Ta Nea: "Panathinaikos'ta fırtına gibi gelişme: Jovanovic gitti, Fatih Terim görevi hemen devraldı!"

ERT: "Panathinaikos kulübesinde Noel bombası: Efsanevi Türk teknik direktörü Fatih Terim, Ivan Jovanovic'ten görevi devralmak üzere Atina'ya gelecek!"

Kathimerini: "Panathinaikos'un Rennes, Aris, Atromitos ve Maccabi Haifa'ya karşı yenilmesine rağmen ufukta teknik direktör değişimi gerektirecek düzeyde ciddi bir durum yoktu. Kulüp ve Jovanovic arasında bazı konu ve durumlara ilişkin görüşler öğrenildi."

 

TERİM'İN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

 

Öte yandan Yunan medyası Fatih Terim'in maaşı konusunda da bir bilgilendirme yaptı. Terim'in maaşının önceki teknik adam Ivan Jovanovic'in aldığı ücret ile benzer olacağı aktarıldı. Daha önce çıkan haberlerde Ivan Jovanovic'in bonuslar hariç 900 bin euro net ücret kazandığı bildirilmişti. 

Atina'ya bağlı olarak Yunanistan Süper Lig'de lider PAOK'un 1 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor. 13 yıldır şampiyonluk özlemi çeken yeşil-beyazlı ekip, Yunanistan Ligi'nde 34 puanla ikinci sırada yer alıyor. Liderlik koltuğunda 35 puanla PAOK oturuyor.

Panathinaikos, Fatih Terim'in Türkiye dışında çalıştırdığı 3. kulüp oldu. Terim daha önce Serie A ekiplerinden Fiorentina ve Milan'ı çalıştırmıştı.

Panathinaikos futbol takımının Fatih Terim ile sözleşme yapmasının ardından iki ana branşının da birinci adamı Türk olacak. Panathinaikos'un basketbol takımı yazın başantrenörlüğe Ergin Ataman'ı getirmişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.