"Yunanistan dilimizi öğrenmek için çıldırıyor"

"Yunanistan dilimizi öğrenmek için çıldırıyor"

TRT 2'de yayınlanan 'Anjelika Akbar ile Sesler' programının konuğu olan Melihat Gülses, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türk Sanat Müziği’nin önemli yorumcularından Melihat Gülses, Cumartesi günleri saat 16.00’da TRT 2'de yayınlanan 'Anjelika Akbar ile Sesler' programının konuğu oldu. Gülses, kalıcı ve gelecek kuşaklara aktarabilecek işler yapmaya çalıştığını ve bugüne kadar hayal ettiğinin çok üzerinde şeyler yaptığını belirtti.Yeni projelerinden de bahseden Melihat Gülses, "Hakan Aysev ile birlikte Atatürk’ün sevdiği eserlerden oluşan bir CD yaptık. Yakında müzik marketlerde yerini alacak" dedi.


Türk müziğimizin dünyada daha çok tanıtılması gerektiğini belirten Gülses, "İnsanın ne kadar uzun yaşadığı önemli değil, yaşadığınız zamana neyi sığdırdığınız önemli. Kalıcı ve gelecek kuşaklara aktarabileceğim şeyler yapmaya çalıştım. Ne mutlu ki hayal ettiğimin çok üstünde şeyler yaptım" dedi.

"Yabancıların ağladıklarını gördüm"
Yabancıların Türk müziğine ilgi duyduğunu ifade eden sanatçı bir anısını anlattı: Beyrut’ta 'Kederin Var mı' adlı hicaz eserini söylüyordum. Yabancıların ağladıklarını gördüm. Niye ağladılar? Elbette sözden anladıkları için değil. Ama müziğin dilinin olmaması, o duyguyu size hissettirmesi kafi. O hüznü algıladılar.

"Yabancılar Türk müziğine büyük ilgi duyuyor"
Bu ilginin ülkemiz tanıtımı adına değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan sanatçı, "Ülkemize dilimizi öğrenmeye gelen ve Türk müziği söylemeye çalışan yabancılar var. Gerçekten çok özel, çok farklı ve zor bir müzik. Türkiye’de tercih edilen günlük şarkıları değil kendi kültürünüzü taşımak maksadıyla yurtdışına gidiyoruz ve Türk müziğinin ender şarkılarını okuyoruz. Büyük ilgi var. Yunanistan’da dilimizi öğrenebilmek için çıldırıyorlar. Bu müziği gençlerimize nasıl tanıtabilir ve öğretebiliriz diye ben de çabalıyorum. Gençler popüler müziğin peşinden gidiyor. Bizim müziğimizin devam etmesi gerekiyor. Daha çok çalışmalar yapmak gerekiyor diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.