Yunanistan'da darbeci askerlere “iltica sağlansın” bildirisi

Yunanistan'da darbeci askerlere “iltica sağlansın” bildirisi

Yunanistan ile Türkiye arasında ciddi sıkıntı yaratan darbeci askerler sorununa ilişkin tartışmalar sürerken, aralarında akademisyen ve gazeteci bulunduğu 66 tanınmış Yunanlı yayımladıkları ortak bildiride, askerlere iltica sağlanmasını istedi.

To Vima Gazetesinin İngilizce yayınına göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 Türk askerine 66 Yunanlı akademisyen, aydın, gazeteci ve sanatçıdan destek geldi.

Yunanistan'ın "en tanınmış akademisyen, aydın, gazeteci ve sanatçısının 66'sı" tarafından imzalandığı belirtilen ortak bildiride, Yunan Hükümetinin, Yunan İltica Komisyonu'nun 8 Türk askerinden birine iltica sağlama kararına karşı itirazı ise sert dille eleştirildi.

İltica Komisyonu'nun söz konusu askerlerin "darbe girişimine hiçbir şekilde karışmadığı" ve haklarındaki suçlamaların "siyasi" olduğunu söylediğine dikkat çekilen bildiride, askerler için "Bu nedenle ki kaçtıkları Yunanistan'da mülteciler olarak korunmaya hakları var" ifadeleri kullanıldı.

Buna rağmen Yunan Hükümetinin "görülmemiş bir şekilde bağımsız yargıya müdahale ettiği"nin öne sürüldüğü bildiride, hükümet "insan haklarını" ihlal etmekle de suçlanıyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.