Yunanistan’daki mülteciler için yardım çağrısı

Yunanistan’daki mülteciler için yardım çağrısı

Türkiye, Suriyeli mülteciler için bugüne kadar yaptıkları ile tüm dünyaya büyük bir sorumluluk örneği sergilerken, Yunanistan’daki mültecilerin durumu uluslar arası kamuoyunun gündemine geldi.

Uluslararası tıbbi insani yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Yunanistan makamlarının, binlerce erkek, kadın ve çocuğu uluslararası anlaşmalar uyarınca Yunan adalarında kalmaya mahkum ettiğini açıkladı. Açıklamada bu durumun mültecileri insani krizin eşiğine getirdiğine işaret edilen açıklamada, MSF'nin bu krize karşılık, acil insani yardım çalışmalarını artırarak, Avrupa Birliği ve Yunanistan makamlarını adaları açmaya ve insanları derhal ana karaya nakletmeye çağırdığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MSF Saha Koordinatörü Aria Danika, Midilli Adası'nda Suriye, Afganistan ve Irak gibi farklı ülkelerden gelen pek çok ailenin, çok küçük çadırlarda kaldığını bildirdi.

9 BİN KİŞİ VAR

Türkiye’nin 3 milyonu aşkın Suriyeliyi barındırdığı bir ortamda Midilli'deki 2 bin 300 kişi kapasiteli Moria Kampı'nda 7 binden fazla kişi kaldığı öğrenildi. Türkiye kıyılarından ise her gün, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan ortalama 70 kişi Midilli Adası'na geliyor. Duş ve tuvaletlerin yetersiz olduğu kampta suya erişim son derece kısıtlı. İki kişilik yazlık çadırlarda hep birlikte kalmaya çalışan aileler, soğuktan ve yağmurdan korunamıyor. Sisam Adası'nda ise 700 kişi kapasiteli kampta bin 500 kişi, ısıtması olmayan çadırlar ve olumsuz hijyen koşullarında yaşıyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.