Yunanistan'dan haritalı provokasyon! 'Türkiye'nin egemenlik haklarını yok saydı'

Yunanistan'dan haritalı provokasyon! 'Türkiye'nin egemenlik haklarını yok saydı'

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye karşı propaganda amacıyla hazırlanan 16 haritayı paylaşıp Türkiye'nin egemenlik haklarını yok saydı.

Türkiye'nin Yunanistan'a yönelik Ege adalarının silahlardan arındırılması çağrısı reddedilirken, Yunanistan, gerilimi tırmandıracak yeni bir adım attı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Twitter'daki hesabından 16 harita paylaştı. Aralarında 'Mavi Vatan' haritasının da olması dikkat çekti.

Mavi Vatan doktrini, Yunanistan'ın Türk karasularını çok dar bir alana sıkıştırma çabasına yanıt niteliği taşıyor. Türkiye'nin Karadeniz, Akdeniz ve Ege'de ilan ettiği deniz yetki alanlarını kapsıyor.

Yunanistan'sa, Türkiye'nin ikili anlaşmalara ve uluslararası hukuka uygun düşen egemenlik hakkını bir kez daha yok sayıp 'Mavi Vatan' haritasını propaganda aracı olarak kullandı.

Ege ve Doğu Akdeniz'de statükoyu bozan, bölgesel güvenliği tehdit eden tarafın kendisi değil, Türkiye olduğunu iddia etti.

Yunan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye aleyhinde kullanmak üzere hazırlanan 16 haritayı, geçen hafta yurt dışı temsilciliklerine yollamıştı.

Yunan diplomatlardan bu görsellere dayanarak Türkiye karşıtı propaganda yapmaları isteniyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de bu yöntemin öncü isimlerinden.

Washington ziyaretinde ABD Başkanı Joe Biden ve bazı Kongre üyelerine 'Mavi Vatan' haritasını gösteren Miçotakis, "Egemenliğimiz tehlikede" diyerek destek istemişti.


Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.