Yunanistan'dan Türkiye itirafı

Yunanistan'dan Türkiye itirafı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Ankara ile başlaması beklenen istikşafi görüşmelerde Atina'nın yapıcı yaklaşım sergileyeceğini söyledi.


Yunanistan'da Kathimerini gazetesine verdiği mülakatta Türkiye ile yaşanan deniz odaklı ihtilaflarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Ankara ile başlaması beklenen istikşafi (keşif amaçlı) görüşmelerde Atina'nın yapıcı yaklaşım sergileyeceğini söyledi.

 

ESKİ TÜRKİYE DEĞİL!

'Ankara'nın görüşmelerin gündemini tek taraflı değiştirmesinin baltalama girişimi anlamına geleceği, rotada yeni bir değişikliğe gidilmesine bir tarafın kendi başına karar veremeyeceğinden' söz eden Yunan Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin ne Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik adımları atan 2000'lerin başındaki ülke ne de istikşafi görüşmelerin kesintiye uğradığı 2016'daki ülke olduğunu dile getirdi. Ankara'nın son yıllarda 'yayılmacı, yeni Osmanlıcı ve tehditkar' bir siyaset izlediğini iddia etti.


'HASTA ADAM' ATFI

Yunanistan'ın Akdeniz'de enerji kaynaklarının çıkarılması konusunda Güney Kıbrıs, İsrail, Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile kurduğu işbirliğine Türkiye'nin de katılmasını arzu ettiğinden söz eden Dendias, "Ancak Türkiye bu davranışlarından vazgeçmeli ve her bir ülkenin kabul ettiği gibi anlaşmazlıkların barışçı yollarla çözümünü öngören uluslararası hukuk kurallarına saygılı olmalı" diyerek ekledi:

"100 yıl önce Batı'da hasta adam olarak tanımlanan Türkiye'nin şimdi bölgenin büyük değişimcisi olarak Osmanlı İmparatorluğu rolünü oynamaya çalışması, görüştüğüm bütün ülkelerin gündeminde yer alıyor."

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.