Yuri Gagarin Tanrı’yı gördü mü?

Yuri Gagarin Tanrı’yı gördü mü?

Uzaya ilk giden insan olarak tarihe geçen Rus kozmonat Yuri Gagarin’in Tanrı ile ilgili söylediği iddia edilen sözler bugüne kadar hep tartışılageldi. Gagarin Tanrı’yı gördü mü sorusunun cevabı ise rivayet ve iddialar ile cevaplandı.

Yuri Gagarin ismi hiç şüphesiz ki, dünya insanlık tarihi içerisinde yer alan en önemli isimlerden birisidir.

Gagarin, ilk defa uzayın boşluklarında süzülen bir insan olarak tarihe geçmiştir.

Tarihe geçen olay 12 Nisan 1961 yılında yaşandı. Rus’ların Vostok-1 uzay aracı dünya yörüngesinde 1 saat 48 dakika (108 dakika) boyunca dolaşmayı başardı.

Uzayda ilk insan

Uzayda dolaşan Vostok-1 uzay aracının içindeki Yuri Gagarin’den başkası değildi. Böylece dünyanın yörüngesinden çıkıp uzayın boşluklarında dolaşan ilk insan olarak tarihe geçti.

Uçuştan sonra Gagarin ülkesinde bir kahraman gibi karşılandı. Yüzbinlerce insan tarafından karşılandı.

 

1014955981.jpg

 

Daha sonra Milletvekili seçilen Yuri Gagarin, “Kozmonotların ayrılığı” adlı bir uzay biriminin komutanlığını da üstlendi.

Aradan 60 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen Gagarin ismi Rusya’da saygı ve ilgi görmekte. Günümüzde Rusya’daki müzelerde Gagarin büstleri ve adına sergilenen heykeller bulunmakta.

 

Gagarin Tanrı’yı gördü mü?

 

Gagarin’in “Tanrı’yı gördü mü?” sorusunun cevabı Rus arşivlerinde olmasa da söylediğini iddia ettiği sözler hep konuşuldu ve yazıldı.

Burada Tanrı falan yoktur” sözü Gagarin’e ait değildir. Bu ifade çalışma arkadaşları tarafında gazeteye verilen demeçlerde ifade edilmiştir.

Yuri Gagarin Dünya turuna çıkıyor

Rus’lar için Gagarin iyi bir propaganda malzemesi olmuştu. Soğuk savaş döneminde ABD’ye karşı kazandıkları bu üstünlüğü kullandılar ve Gagarin Dünya turuna çıktı.

Gagarin hakkında Tanrı ile ilgili en çok konuşulan anekdot ise şöyle:

 

 

 

Turdan önce Hrutçev, Gagarin’i çağırıp Kremlin’de özel bir odaya almış ve sormuş, “Yukarıda Tanrı’ya rastladın mı?” Gagarin, “Evet Sayın Genel Sekreter. Orada oturuyor.” deyince Hrutçev, “Ben de öyle olduğunu tahmin ediyordum ama sakın kimseye söyleme!” demiş.

 

Dünya turu sırasında Roma’ya da uğramış Kozmonot Gagarin. Amerikalılar uzaya çıkanlara astronot, Ruslar kozmonot derdi… Kozmonot Gagarin Roma’ya da uğramış ve Papa onu Vatikan’a davet etmiş. Özel bir oturum yapmışlar ve Hazret, sesi titreyerek sormuş: “Evlâdım, çıktın, gördün. Tanrı var mı?” Gagarin tenbihli ya, yalan söylemiş ve “Hayır muhterem peder, yok.” demiş. Papa ağır ağır külahını sallamış. “Ben de öyle tahmin ediyordum ama lütfen oğlum, senden rica ediyorum, kimseye söyleme.” demiş.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.