Yüzük parmağı uzun olan erkekler koronaya karşı daha dayanıklı

Yüzük parmağı uzun olan erkekler koronaya karşı daha dayanıklı

Yapılan bir araştırmada, uzun yüzük parmağına sahip olan erkeklerin koronavirüse karşı daha dayanıklı oldukları keşfedildi.

İngiltere’de yapılan bir araştırmada, uzun yüzük parmağına sahip olan erkeklerin anne karnındayken daha fazla testosteron aldığı ve bu yüzden koronavirüse karşı daha dayanıklı oldukları keşfedildi.

Uzmanlar, rahimde daha fazla testosterona maruz kalan erkeklerin daha uzun yüzük parmaklarına sahip olduğunu belirtti. Testosteron hormonu, vücudun koronavirüsle savaşmasına yardımcı olan ACE2 adı verilen enzimlerin düzenlenmesinde rol oynuyor.

41 ülkede 200 bin kişiyi inceleyen bilim adamları, erkeklerin daha kısa yüzük parmaklarına sahip olduğu ülkelerdeki  ölüm oranlarının  daha yüksek olduğunu buldu. 

Araştırmayı yürüten, İngilltere’de yer alan Swansea Üniversitesi'nden Profesör John Manning, bu durumun erkek yüzük parmaklarının daha uzun olduğu Avustralya, Yeni Zelanda, Avusturya ve Doğu Asya ülkelerine “biyolojik bir avantaj” sağlayabileceğini söyledi.

Öte yandan, araştırmaya göre İngiltere ve Galler'deki yüzük parmakları daha kısa olan erkekler, tüm ölümlerin yüzde 56'sını oluşturuyor.

 

TÜRKİYE 3.SIRADA YER ALIYOR

 

Bununla birlikte araştırmada, en kısa yüzük parmağı ortalamasına sahip olan ülkeler sırasıyla  "Bulgaristan, Arjantina, Türkiye, İspanya, İsrail, Romanya, Hindistan, Macraristan, Yunanistan ve İngiltere" olarak açıklandı.

Çalışmada, Türkiye'deki Covid-19 ölümlerinin yüzde 2,1'inin kısa uzun parmağına sahip erkeklerin oluşturduğu aktardı.

En uzun yüksek parmağına sahip erkeklerin ise Malezya, Meksika, Rusya, Singapur, Brezilya, Avusturya, İzlanda, Yeni Zelanda, Avustralya ve Belçika'da yer aldığı görüldü. 

Profesör Manning, “Teorimiz yüksek doğum öncesi testosteronu nedeniye uzun yüzük parmağına sahip olan erkeklerin daha düşük ACE2 seviyelerine sahip olduğı ve bu yüzden Covid-19’la daha güçlü bir şekilde mücadele edebildikleri üzerine kurulu” açıklamasını yaptı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.