Zehirli Atık İstasyonu Dünya’ya düşmek üzere, Türkiye’de riskli bölgede!

Zehirli Atık İstasyonu Dünya’ya düşmek üzere, Türkiye’de riskli bölgede!

Dikkat! Zehirli Atık İstasyonu Dünya’ya düşmek üzere, Türkiye’de riskli bölgede! Ayrıntılar için tıkla;

Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) yapılan açıklamada Çin' in 2011 yılında yörüngeye gönderdiği ve 2013 yılından bu yana hiçbir astronotun görev yapmadığı 9,4 ton ağırlığındaki uzay istasyonu Tiangong-1 (Gök Saray-1), Pekin yönetiminin kontrolü kaybetmesinin ardından gezegenimize doğru ilerlediği bilgisi paylaşıldı. İstasyonun 1 Nisan Pazar günü taşıdığı zehirli atıklarla birlikte Dünya’ya düşebileceği belirtiliyor.

 

Konuyla ilgili Aerospace'ten de bir açıklama geldi ve yapılan açıklamada Türkiye’nin de riskli bölgeler arasında olduğu belirtildi. Açıklamaya göre Tiangong-1'in tahmini düşüş enlemleri 43 Kuzey ile 43 Güney enlemleri arası. Amerikan Uzay Gözetim Ağı tarafından yapılan açıklama çok geniş bir alanı kapsıyor. Uzay istasyonun bir yerleşim birimine isabet etmesi bir felakete yol açabilir. Bununla birlikte Tiangong 1'in muhtemelen bir okyanusa düşeceği tahmin ediliyor.

Çin ise düşüşe geçen uzay aracının herhangi bir risk oluşturmadığını iddia etti. Yapılan açıklamada enkazın Pasifik Okyanusuna isabet edeceği bilgisinin altı çizildi. Harvard'da çalışan Astrofizikçisi Johanthan McDowell ise, istasyonun yörüngesinde yere en yakın noktanın 300 kilometrenin altında olduğunu söylüyor. McDowell'a göre, istasyonun yeryüzünde nereye çarpacağı, ancak birkaç gün öncesinde tespit edilebilecek. Benzer bir olay 1991’de yaşanmış ve Sovyetler Birliği'ne ait 20 tonluk Salyut 7 istasyonu, bir diğer 20 tonluk uzay aracına takılı halde Dünya'ya çarpmış, ayrılan parçalar Arjantin'in Capitán Bermúdez kentine düşmüştü.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.