Zekai Aksakallı Paşa kadrosuzluk gerekçesiyle emekli edildi

Zekai Aksakallı Paşa kadrosuzluk gerekçesiyle emekli edildi

YAŞ'tan iki sürpriz emeklilik çıktı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yapan Korgeneral Zekai Aksakallı ve Orgeneral İsmail Metin Temel'in kadrosuzluk sebebiyle emekli edilmesi dikkat çekti.

YAŞ'tan sürpriz kararlar çıktı. Eski Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı ile Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Orgeneral Metin Temel emekli edildi. 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, dördüncü yıldızı takma ihtimali olan terfi sırasındaki isimler arasında yer alıyordu.

YAŞ kararları kapsamında 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay ile Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri'nin görev süreleri bir sene uzatıldı. Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci ile 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın görev süreleri bir yıl uzatıldı.

Kadrosuzluk nedeniyle Temel ve Aksakallı emekli edildi

YAŞ kararları kapsamında, Orgeneral İsmail Metin Temel ile 2. Kolordu Komutanı Zekai Aksakallı kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.  


ZEKAİ AKSAKALLI PAŞA KİMDİR?

Erzurum’da dünyaya gelen Zekai Aksakallı iki çocuk babasıdır. Zekai Aksakallı 2013 yılından bugüne Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yapmaktadır. Zekai Aksakallı 28 Temmuz 2016 tarihli YAŞ toplantısında korgeneralliğe terfi etmiştir.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yapan Zekai Aksakallı, darbenin bastırılmasında etkili olmuş bir isim olarak öne çıkmıştı. Fırat Kalkanı Operasyonu'nu yöneten Özel Kuvvetler Komutanlığı komutanı olan Korgeneral Zekai Aksakallı, terfi beklerken Özel Kuvvetler Komutalığı görevinden alınıp Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığına atanmıştı. Aksakallı’nın o günlerde istifa edeceği iddia edilmiş ancak Aksakallı istifa etmemişti.
 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.