Zeki Müren'in ölümü bile bile lades miydi?

Zeki Müren'in ölümü bile bile lades miydi?

Zeki Müren'in ölümü ile Hulki Cevizoğlu'ndan TRT'ye şok suçlama geldi. Zeki Müren'in ölümü bile bile lades miydi?

Geride bıraktığımız 24 Eylül günü Türkiye’nin “batmayan sanat güneşi” olarak tanımlanan ve 23 yıl önce 24 Eylül 1996 günü TRT İzmir Televizyonunda kendisi için düzenlenen tören sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yummuştu. Fakat geçtiğimiz günlerde Yeniçağ Gazetesi yazarı ve yaptığı Ceviz Kabuğu programı ile ününe ün katan ünlü televizyon program moderatörü Hulki Cevizoğlu ilginç bir iddia ortaya attı. Cevizoğlu’na göre Zeki Müren intihar etmeyi planladı ve bunu hayata geçirdi.

Hulki Cevizoğlu’nun iddialarına göre TRT İzmir stüdyolarında yapılacak olan ödül töreni öncesi Hulki Cevizoğlu, merhum Zeki Müren’i telefonla arar ve Zeki Müren, Cevizoğlu’na “1,5 saatlik telefon görüşmesinde, her gün çok sayıda ilaç aldığını, buna rağmen acılarının dinmediğini, kimseyle görüşmediğini, hareket etmekte büyük sıkıntı çektiğini ve kendisini Bodrum'daki evine kapattığını” söyler.

Hulki Cevizoğlu ayrıca "Hareket etmekte büyük sıkıntı çeken, aşırı kilolu, hasta ve bu kadar önemli bir kişiyi TRT niçin İzmir'e götürdü" sorusu ile TRT’ye de bir suçlama getirmişti.

Hulki Cevizoğlu’nun yazısından sonra konu bir hayli tartışıldı. Sunucu ve moderatörlüğünü Milliyet gazetesi yazarlarından Ali Eyüboğlu ve İlkay Buharalı’nın yaptığı ve Youtube’da yayınlanan Magazin Noteri programına bağlanan Batmayan Güneş - Zeki Müren belgeseliyle isminden söz ettiren ve o dönemde TRT’de yöneticilik yapan Kürşat Özkök, Zeki Müren’e telefonla evinde çekim yapılmasının teklif edildiğini ama kendisinin özellikle stüdyoda çekime gelmek istediğini belirtti ve iddiaları yalanladı.

Bu açıklamaların ardından gündemdeki soru şu oldu; ‘İntihar etmeyi düşündüğünü ve plan yaptığını söyleyen büyük sanatçı, görkemli biçimde sahnede ölmeyi mi tercih etmişti?’

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.