Zelenski hükümetinde deprem! Yeni Bakan FETÖ'cü çıktı

Zelenski hükümetinde deprem! Yeni Bakan FETÖ'cü çıktı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskyy, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov'un eylül ayı başında görevinden alınmasını isteyeceğini söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov'un görevinden alınacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın İngiliz yayınına göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskyy, bu hafta parlamentodan Savunma Bakanı Oleksii Reznikov'un görevden alınmasını isteyeceğini söyledi.

Görevden alınma ile ilgili daha önce de Reznikov'u Ukrayna'nın Londra Büyükelçisi olarak atanmasının planlandığı iddia edilmişti.

Reznikov'un yerine yeni Savunma Bakanının Ukrayna Varlık Fonu Başkanı Rustem Umerov olabileceği dile getiriliyor. 

 

FETÖ OKULLARINDA EĞİTİM GÖRDÜ

 

Aydınlık'ın haberine göre Ukrayna’daki yerel kaynaklar, Rüstem Umerov’u şöyle anlatıyor:

 

“Doğrudan ABD’yle ilişkili. Yabancı devletlerden aldığı fonların bir kısmını kendi kişisel amaçları için kullanıyor. Açık kaynaklarda da ifade edildiği üzere, gençliğinde ABD Dışişleri Bakanlığının Geleceğin Liderleri Değişim Programı (FLEX)'na katıldı. Rüstem Umerov, Ukrayna döneminde FETÖ’den destek alan Kırım Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığının üstün yetenekli çocuklar için açtığı Kırım Yatılı Okulu'nda eğitim gördü. Kardeşi Ruslan Umerov (kimlik bilgilerine göre Aslan Ömer Qırımlı) da bu okulda okudu ve FETÖ bağlantılı. İki kardeş de Kiev’de 'Amerika’nın çocukları' olarak anılıyor.”


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.