“Zeytin Dalı” Harekatı Alman basınının gündeminde

“Zeytin Dalı” Harekatı Alman basınının gündeminde

Türkiye'nin Afrin'de yürüttüğü "Zeytin Dalı" harekatı, Alman basının dikkatini çeken başlıca gelişmeler arasında yer alıyor. Alman basını özellikle Türkiye'nin AB ve Rusya ile ilişkilerinin nasıl etkileneceğini irdeliyor.

DW Türkçeye göre, Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung, Afrin operasyonunu konu alan yorumunda, "ABD kararlı bir şekilde, köşeye sıkışan Kürtlerin yardımına koşacak mı?" sorusunu soruyor.

Batılı hükümetlerin "Türkiye'nin siyasi ve stratejik önemi nedeniyle (Cumhurbaşkanı) Erdoğan'ın çoğu hamlesine göz yumdular" iddiasını dile getiren gazete, "Suriye'ye yapılan müdahale nedeniyle Washington ile Ankara'nın araları açılırsa, bu Moskova'nın işine gelir. Kürtler açısından ise yüz yıldır devam eden durum değişmez" görüşlerini öne sürdü.

Gazete, büyük devletler aralarındaki "husumet ve stratejik anlaşmazlıkların faturasını Kürtlere çıkarttıkları" yorumunu yaptıktan sonra, Türkiye'nin müdahalesinin "aynı zamanda IŞİD ile mücadeleye de zarar vereceğini" savundu."

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.