Cübbeli'den İsmailağa Cemaati'ne aforoz tepkisi! 'Mürit müridi nasıl ihraç edecek?'

Cübbeli'den İsmailağa Cemaati'ne aforoz tepkisi! 'Mürit müridi nasıl ihraç edecek?'

İsmailağa Cemaati kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' ismiyle tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün kendileriyle bağı olmadığını açıkladı. Açıklamaya Cübbeli'den yanıt geldi.

İsmailağa Cemaati, kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün kendileriyle bağı olmadığını açıkladı. Cemaatten yapılan açıklamada Cübbeli Ahmet için, "Cemaatimizin hocalarını hedef göstermektedir", "Tarikatımızın mahremini ortaya saçmıştır", "Mahmud Efendi Hazretlerimizin ailesini hedef almıştır", "Hasan Efendi Hazretlerimize hürmetsizlik etmektedir", "Cemaati dağıtmak için çalışmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, "Bir süredir kendisiyle yapılan istişarelere rağmen tavrını değiştirmemekte ısrar eden, ihvânımızı ve kamuoyunu yanlış biçimde yönlendirmeyi sürdüren Cübbeli Ahmet Hoca, söz ve davranışlarıyla tarîkatımıza ve hizmetlerimize zarar veren biri hâline gelmiş ve Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin şeyhliğini kabul etmemiştir. Bu gerçeğe binaen kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.

Açıklamaya, "İsmailağa İstişare Heyeti" imzası atıldı.

CÜBBELİ: MÜRİT MÜRİDİ NASIL İHRAÇ EDECEK?


Söz konusu açıklamaya ise Cübbeli Ahmet'ten yanıt geldi. Kendisine ait Youtube kanalından yaklaşık 4 saatlik bir canlı yayın yapan Cübbeli, " 'Cübbeli cemaatten aforoz edildi' diye bir yazı çıktı" dedi. İsmailağa cemaatinin açıklamasında yer alan, "Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretlerimiz Cübbeli Ahmet Hoca'yı reddetti" ifadesine karşı çıkan Cübbeli Ahmet, "Tarikat Hasan Efendi'nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin. Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendi'nin müridiyse ben de Mahmud Efendi'nin müridiyim, mürit müridi nasıl ihraç edecek? Öte yandan videoda montaj söz konusu" ifadelerini kullandı.

KİM DEVREYE GİRDİ?


Cübbeli Ahmet ayrıca kendisinin daha önce İsmailağa'nın içerisindeki kavgaya dair yapacağı açıklamanın tarihini seçime zarar vermemek için ötelediğini söyledi. Cübbeli kendisiyle önemli kişilerin aracısız iletişime geçtiğini ifade ederek takipçilerine 'Siz tahmin edersiniz kim olduğunu' dedi. Cübbeli'yi açıklamasını seçim sonrasına bırakmasını telkininde bulunanın kim olduğu ise merak konusu oldu.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.