1 Kg sucuk 29.50 TL olur mu?

1 Kg sucuk 29.50 TL olur mu?

Yılın sonu yaklaşırken firmaların satışlarını arttırmak için uyguladığı yöntemler tüketim çılgınlığını da beraberinde getiriyor. Kampanyalardaki fiyatlar ise sorgulanacak cinsten.

Yeni yıla girmeye yaklaşık bir ay kaldı. Ancak 2 aydır firmaların reklam kampanyaları dikkat çekecek kadar artmaya başladı.

Gıda’dan, giyeceğe, beyaz eşyadan mobilyaya kadar, satışlarını arttırmak isteyen firmaların yoğun kampanyaları hız kesmeden devam ediyor.

Yeni yıla girmeden satış kampanyaları düzenlemek, ülkemizde özellikle son yıllarda uygulanan bir yöntem.

Burada amaçlanan birkaç hedef olabilir. Tabi ki öncelikli olan satış yapmak ve stok eritmek. Firmalar için elbette kazançlı bir yöntem.

Tüketici açısından, yani vatandaş açısından ise durum bu kadar iç açıcı değil.

Satılan ürünlerde % 50- % 70’lere varan indirimlerin olması satışları doğal olarak arttırmaktadır. Bu artış firmaların cirolarını tavan yaparken, vatandaşı da yeni bir borç batağına sürüklemektedir.

Satışlar, firmaların internet siteleri üzerinden ve tamamen kredi kartı ile yapılmaktadır. Eski bir deyim ile “veresiye yiyen kesesinden yer.” Kredi kartlarının son limitine kadar kullanılıp, büyük borç yükü altına girildiği, ve bu borçların ileride nasıl bir kaos yaratacağını tahmin etmek zor değil. Zaten ödenmeyen kredi kartı borçları zirveye ulaşmış. Bir de üstüne bu tüketim hoyratlığının getireceği borç yükünü eklerseniz, nasıl bir batağa saplanıldığını tahmin edersiniz.

 

1 KG SUCUK 29.50 TL OLUR MU?

Son Cuma, Son cumartesi, Ayın 11’i, son hafta… Gibi reklamlarla her gün ürünlerini satmak isteyen firmaların fiyatları da düşündürücü.

Çok ucuz fiyatlara satılan ürünlerin ne kadar kaliteli olduğu ise merak konusu.

Mesela;

Bir sucuk reklamı var. Ünlü bir sucuk firmasının ürününün reklamını yapan, yine ünlü bir marketin duyurduğu satış fiyatı ise “Bu nasıl sucuk” sorusunu sorduruyor.

Reklamda, 200 gr sucuğun 5.90 TL olduğu söyleniyor. Yani 1 kg fiyatı 29.50 TL. Etin kilosunun 50-60 TL olduğu günümüzde 1 kg sucuğu 29.50 TL’ye satmak düşündürücü değil mi?

“Patron çıldırdı” denilecek fiyatlarla tüketim çılgınlığı yaratıldı.

Peki, kalite konusunda ne kadar dikkatliyiz acaba?

Siz yine de bütçenize göre harcama yapın ve tüketim çılgınlığına kapılmayın…

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.