1 Mayıs - CANLI

1 Mayıs - CANLI

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, Şişli'deki genel merkez binası önünde toplanmaya başladı.

İSTANBUL- Gece saatlerinde genel merkez binasına gelen grupların, ilerleyen saatlerde artması bekleniyor.


DİSK’in önünde yaklaşık 400 kişi yürüyüşe hazırlanıyor.

Şişli bölgesine çok fazla sayıda siyah sırt çantalı sivil polis getirildiği iddia ediliyor.

 




HASTANEYE GİDEN YOLLAR DA KAPANDI


Polis İstanbul Valiliği'nin emriyle Halaskargazi Caddesi'ni Mecidiyeköy'den itibaren bariyerlerle trafiğe kapattı. Ancak kapatılan caddede Lape Hastanesi ve Şişli Etfal Hastanesi vardı. Polis bariyerlerden kimseyi içeri geçirmeyince hastaneye gitmek isteyenlerle sert tartışmalar yaşandı.




OKMEYDANI GÜNE HAVAİ FİŞEKLE BAŞLADI


Okmeydanı Şark Kahvesi'nde ara sokaklardan çıkan eylemciler polise havai fişek atıyor. Polis herhangi bir müdahalede bulunmazken gruplar ara sokaklardan havai fişek atmaya devam ediyor.

 




İŞE GİTMEK İSTEYEN KADIN SALDIRIYA UĞRADI


Mecidiyeköy'de polis bir kadını tekme tokat darp etti. İddiaya göre, 1 Mayıs Taksim yasakları nedeniyle Naz Yelek ve Esra Yelek kardeşler Mecidyeköy'den Kadıköy'e geçmek için alternatif yollar arıyordu. Mecidiyeköy meydandan eski Ali Sami Yen Stadı yeni Torunlar rezidans yönünde yürüyen Naz Yelek ve Esra Yelek'e bir polis 'Ne bakıyorsunuz' diyerek taciz etti. İki kardeş bu söz üzerine, "Bakamaz mıyız? Ne olmuş? Sizin yüzünüzden işimize bile gidemiyoruz" deyince polis aracının önündeki polislerden biri Esra Yelek'e önce tokat attı, ardından tekmeledi. Esra Yelek fenalık geçirip bayıldı, darp eden polis ise Torunlar Rezidans inşaatına kaçtı. Esra Yelek, ambulans beklerken ablası Naz Yelek, kaçan polisin peşinden şanytiyeye girmek istedi. Ancak bu defa şantiye yetkilileri abla Naz Yelek'in şantiyeye girmesine izin vermedi. BirGün'e konuşan Naz Yelek, "Sadece işimize gitmek istiyorduk. Polis saldırısına maruz kaldık. Saldıran polisin hesap vermesini istiyoruz. Ancak kardeşim şimdilik yediği dayakla kaldı" dedi.

 


EĞİTİM-SEN ÇAĞLAYANDAN YÜRÜYOR


Eğitim Sen 1 Nolu şube üyeleri Çağlayan’dan yolu trafiği kapatarak Taksim’e yürüyor
.

 


Okmeydanında polis bir vatandaşı başından biber gazıyla vurdu.

 


DİSK YÜRÜYÜŞE BAŞLADI

DİSK'in yürüyüşe devam ediyor. DİSK Başkanı Kani Beko, Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, Alper Taş, Oya Erdoy kortejin önünde yürüyor.

Polis, aralarında CHP’li ve HDP’li milletvekillerinin de bulunduğu gruba dağılmaları yönünde anons yaptı. DİSK yetkilileri ve milletvekilleri polisle konuşurken çevik kuvvet ekipleri işçilerin olduğu gruba tazyikli su ile müdahalede bulundu.

DİSK genel merkezi çevresindeki ara sokaklarda toplanan yüzleri maskeli göstericiler, sapanla polisi taşladı. Polis bariyerlerini sürükleyerek ara sokaklarda barikat kuran göstericiler, ellerine geçirdikleri taşları polise fırlattı. Göstericilere müdahale etmeyen polis, bir gaz bombasının kapsülünü göstericilere attı. Göstericiler de gaz kapsülünü polise geri fırlattı. DİSK görevlilerinin uyarıları üzerine grup DİSK binası önünde toplandı.

 




 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.