1 Mayıs'ta Rusya'ya domates satılabilecek ! İşte detaylar...

1 Mayıs'ta Rusya'ya domates satılabilecek ! İşte detaylar...

Rusya tarafından Türkiye’deki bazı firmalara ithalat kısıtlaması getirilmişti. Rusya bu kısıtlamayı kaldıracağını açıklayarak artık tüm üreticilerin Rusya’ya domates satabileceğini duyurdu.

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi'nden (Rosselkhoznadzor) konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, 1 Mayıs’tan itibaren , Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sağlanacak garantiler doğrultusunda, Türk şirketlerine yönelik domates ithalatı kısıtlamalarını kaldırılabileceği söylendi. Domateslerin ithalatında şirket yerine bölge bazında karar verileceği de açıklamalara eklendi. 


Kasım 2015’te yaşanan uçak krizinden sonra Rusya, Türkiye’den domates ithal etmeyeceğini duyurmuştu. İki ülke arasında zamanla buzlarından kırılmasıyla Rusya bahsi geçen kısıtlamaları kaldırmıştı. 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA 
Rusya'nın almış olduğu kararla ilgili Ekonomi Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Bakanlıktan gelen açıklama, 
“23 Nisan 2018 tarihinde Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin Rusya Federasyonu Tarım Bakanı Sayın Aleksandr Tikaçev ile Moskova’da gerçekleştirdikleri görüşmeyi takiben her iki Bakanın talimatları çerçevesinde 26 Nisan 2018’de iki ülke Ekonomi ve Tarım Bakanlıkları yetkilileri teknik düzeyde toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantı sonrasında Rusya Federasyonu, Türkiye’den domates ithalatındaki firma sınırlamasını kaldırmıştır ve bu çerçevede Rusya Federasyonu’nuna ülkemizden yapılan sağlık koşullarına uygun domates ihracatı tamamen serbest bırakılmıştır.” şeklinde kayıtlara geçti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.