1 yılda suya yüzde 274 zam gören Eskişehirliler kuyruklarda sabahladı

1 yılda suya yüzde 274 zam gören Eskişehirliler kuyruklarda sabahladı

Eskişehir'de şebeke suyuna yüzde 70 zam kabul edildi. Eski tarifeden su satın almak isteyenler ise iki gündür kentin farklı noktalarındaki su yükleme makineleri önünde zaman zaman uzun kuyruk oluşturuyor.

Eskişehir’de bugün toplanan Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) Genel Kurulu’nda, şebeke suyuna yüzde 70 zam oy çokluğu ile kabul edildi.

Dün toplanan ESKİ Genel Kurulu’nda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantı bugüne ertelenmişti.

Bugün tekrar toplanan kurulun en önemli gündem maddesi ise şebeke suyuna yapılacak zam oldu. Kurulda oy çokluyla alınan karara göre metreküpü 5,29 TL olan su fiyatı 9,64 TL’ye yükseldi.

Atık su bedeli ise 2,64 TL’den 3,86 TL’ye yükseldi. Böylelikle toplam su bedeli 7.93’den 13.50’ye yükselirken, şebeke suyuna yapılan zam yüzde 70 olarak açıkladı. Zamlı tarifenin ise 28 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacağı öğrenildi.

Eski tarifeden su satın almak isteyenler ise iki gündür kentin farklı noktalarındaki su yükleme makineleri önünde zaman zaman uzun kuyruk oluşturuyor.


KLASİK CHP KUYRUKLARI


Bu sabah su satın almak isteyenler, kentin farklı noktalarındaki su yükleme makineleri önünde dün geceden itibaren sıraya geçerek uzun kuyruklar oluşturdu. Kartına su yüklemek için sırada bekleyen Bekir Adalıoğlu, “Ben bunu makul karşılamıyorum. Bu zammı indirmelerini istiyorum. Zam gelmeden kuyruğa giriyoruz. Mecbur giriyoruz. Fakir ne yapsın?” dedi.

Kuyrukta bekleyenlerden Hasan Yılmaz ise “Alıştık. Bu sene ikinci zam galiba. Yüzde 10-20’de değil, yüzde 70’ten bahsediliyor. Emeklinin yapacağı nedir? Önlem almak” diye konuştu.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.