100 bin imza şartı belli oldu

100 bin imza şartı belli oldu

Cumhurbaşkanı Adayı olmak için gerekli olan 100 bin imzanın nasıl gerçekleşeceği belli oldu.

AK Parti adına açıklama yapan Hayati Yazıcı, Meclis'e verilecek ortak kanun teklifiyle Cumhurbaşkanı adayı olmak için gerekli olan 100 bin imzanın nasıl gerçekleşeceğini açıkladı.

Yazıcı, Cumhurbaşkanı adayı olmak için 100 bin imzanın verilmesinde notere gerek olmadığını ve aday göstermek isteyen vatandaşların bölgelerindeki Seçim Kurullarına müracaat ederek Cumhurbaşkanı Adayını belirleyebileceklerini söyledi. Buna göre, Cumhurbaşkanı adayı olacak kimse milletvekili olamayacak. Her vatandaş sadece bir kişi için Seçim kuruluna Cumhurbaşkanı adayı imzası verebilecek.

Hayati Yazıcı'nın açıklamalarından önemli başlıklar şunlar:

En az 100 bin kişinin cumhurbaşkanlığı adaylığı için seçim kurullarına kimlikleriyle beraber seçmen olmak şartıyla başvurmaları düzenlemesini içeriyor.

00 bin imza vermek isteyenler sadece bir adaya imza verebilecek. Kontrol ve denetimleri seçim kurulları yapacak. Bu denetimi sağlayacak. İl ve İlçe seçim kurullarına gidecek vatandaşlar. Ama daha çok ilçe seçim kurulları. Çünkü daha çok orada bulunuyor seçmen kütükleri.

Seçim pusulası konusu daha tam netleşmedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN UYUM KOMİSYONU ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için uyum yasaları ile ilgili çalışmaları yürüten komisyon üyeleri ile bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan ve yaklaşık 4 saat 15 dakika süren toplantıda uyum yasaları ile ilgili yapılacak çalışmalarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir sunum yapıldı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.