104 vatandaşımız Kars’da karantinaya alındı

104 vatandaşımız Kars’da karantinaya alındı

Yeni tip korona virüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında, Malta'dan yurda getirilen 104 Türk vatandaşı bugün Kars’da karantina altındaki tutulacakları yurda ulaştı. Görevliler gelen vatandaşları ellerinde Türk Bayrakları ve ‘Türkiyem Türküsü’ ile karşıladı

Malta'dan özel uçakla Kars'a getirilen aralarında 104 kişi, havalimanında yapılan sağlık kontrollerinin ardından polis eşliğinde 10 otobüs ile Kars'ta konaklayacağı yurda getirildi. Getirilen vatandaşlar, KYK İpek Yolu Öğrenci Yurdunda karantinaya alındı. Yurda girişte sağlık kontrolünden geçirilen kişiler, odalarına yerleştirildi. Polis, ekipleri binaların çevresinde güvenlik önlemi alırken, AFAD, UMKE ve 112 Acil Servis ekipleri de hazır bulundu.

 

Kars Harakani Hava Alanı'nda gazetecilere açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Tahsin Aksu, “Yurt dışından gelen vatandaşlarımız yerleştirme çerçevesinde, karantina çerçevesinde Malta'dan bugün 104 vatandaşımız geldi. Bu vatandaşlarımızı İpek Yolu Yurdu'nda misafir edeceğiz. Yarın'da yine İrlanda'dan gelecek uçağımızı bekliyoruz. Planlamada öyle görünüyor. Son anda değişiklik olmazsa memleketimiz ve dünyanın gelen sorunu salgın hastalık, bu çerçevede bizde kurallara dikkat ederek, hem havaalanında hem de yerleştirdiğimiz yurtta, vatandaşlarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız. Sağlık bir şekilde evlerine, memleketlerine göndermeyi arzuluyoruz” dedi.

 

Kars İpek Yolu Öğrenci Yurdu'na getirilen vatandaşlara burada Türk bayrağı verildi. ‘Türkiyem’ türküsü eşliğinde yurtlarına alınan vatandaşlar gerekli kayıtları yapıldıktan sonra odalarına yerleşti.

 

Kars'ta 14 gün kalacak olan vatandaşlar daha sonra yetkililer eşliğinde memleketlerine uğurlanacak.

1korona-107.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN,

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.