107 bin ev elektrik, 51 bin ev doğalgazsız bırakıldı

107 bin ev elektrik, 51 bin ev doğalgazsız bırakıldı

Bakan Fatih Dönmez, 2020 yılının ilk 9 ayında, borçlarını ödeyemediği için 107 bin elektrik, 51 bin 500 de doğalgaz abonesinin, abonelikleri iptal edildiğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesinde, “2020 yılı ilk 10 ayında aboneliği iptal edilen doğal gaz, elektrik abone sayısı kaçtır? Toplam ödenmeyen borç tutarı ne kadardır? Konut aboneleri ile kapanan ya da faaliyeti sınırlanan küçük işyerlerinin su, elektrik, doğal gaz hizmetlerinden ücretsiz yararlanması için bir çalışma yapılmakta mıdır? Bu hizmetlerin ödenemeyen fatura nedeniyle kesilmemesi için bir çalışma var mıdır?” şeklinde sorular yöneltti. 

ABONELİKLERİ İPTAL EDİLDİ!

 

Gürer’in önergesini yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in verdiği bilgiye göre, 2020 yılının ilk 9 ayında, borçlarını ödeyemediği için 107 bin elektrik, 51 bin 500 de doğalgaz abonesinin, abonelikleri iptal edildi.   

500 MİLYON TL TUTARINDA ÖDENMEMİŞ FATURA

Bakan Dönmez, aynı süre içinde meskenlere ait 100 milyon TL tutarında elektrik ve 400 milyon TL tutarında doğalgaz olmak üzere toplam 500 milyon TL’lik ödenmemiş fatura bulunduğunu açıkladı.   

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.