11.11’de saldırıların hedefi olmayın

11.11’de saldırıların hedefi olmayın

Kaspersky araştırmacıları, Asya ülkelerinde Bekarlar Günü olarak anılan; ülkemizde de alışveriş çılgınlığının zirveye dayandığı 11 Kasım'ın aktif satış döneminde e-ticaretle ilgili sahtekarlıklarda büyük bir artış olduğunu bildirdi.

Bekarlar Günü Çin kökenli olsa da artık tüm dünyadaki kullanıcıları ilgilendiriyor. Global Asya platformlarındaki yılbaşı dönemi öncesi promosyonlar ve indirimler uluslararası düzeyde ilgiyle karşılanıyor ve dolandırıcılar da artık kullanıcıları farklı dillerde hedef alıyorlar.

 

 

Araştırmacılar, 2018 yılındaki büyük Bekarlar Günü indirimlerinden önce finansal kimlik avı saldırılarında büyük bir artış tespit etti. Ekim ayındaki finansal kimlik avı saldırılarının ortalama sayısı günde 350.000 civarında oldu. Ardından, 11 Kasım 2018 tarihinden birkaç gün önce, saldırıların sayısı büyük artış göstererek 950.000'i geçti. Araştırmacılar şu anda da benzer spam ve kimlik avı saldırıları yapıldığını gözlemliyor ve herkesi alışveriş yaparken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

 

 

Bunun yanı sıra, araştırmacılar mobil uygulamalarda popüler e-ticaret platformları gibi görünmeye çalışan bazı tehditler de buldu. Bugüne özel teklifler sunan mağazaların sayısı her zaman yüksek oluyor. 2019 yılında, Asya pazaryerleri gibi görünmeye çalışan online mağazaların oranı %83 oldu. Bu oran 2018 yılında %93'e ulaşmıştı.

 

 

 11 Kasım'ın spam ve kimlik avı ile bozulmaması için öneriler şöyle sıralanıyor;

  • E-posta aracılığıyla harika bir teklif veya indirim alırsanız, gömülü bağlantıyı mutlaka inceleyin, bazen görünen bağlantı yönlendirilen adresten farklı olabiliyor. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, teklif sayfasına resmi web sitesi aracılığıyla doğrudan erişin;
  • Sadece resmi pazaryerleri aracılığıyla alışveriş yapın ve farklı açılış sayfalarına yönlendiriliyorsanız web adreslerine dikkat edin. Adres satıcının resmi adresinden farklıysa, yönlendirildiğiniz sitedeki teklifin gerçek olup olmadığını resmi web sayfasında arayarak kontrol edin;
  • Davranış tabanlı kimlik avı teknolojilerinden yararlanan ve kimlik avı amaçlı sayfalara girmeye çalıştığınızda sizi bilgilendiren, sağlam bir güvenlik çözümü kullanın;
  • Aynı parolayı birden fazla web sitesi veya hizmet için kullanmayın çünkü biri çalındığında diğer tüm hesaplarınız risklere açık hale gelir. Hatırlamak için zorlanmadan güçlü ve ele geçirilemeyen parolalar oluşturmak için parola yöneticilerini kullanın.

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.