112’cilerden döner sermaye talebi

112’cilerden döner sermaye talebi

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Bayraktar, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, gecesi gündüzü olmadan 7 gün 24 saat vatandaşa kesintisiz hizmet veren 112 sağlık personelinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, 112 acil sağlık çalışanlarının yaşadığı mali, özlük ve sosyal haklarla ilgili sorunlara dikkat çekti. Resmi tatil, haftasonu tatili, bayram, gece gündüz demeden fedakarca hizmet yapan 112 personelinin yaptığı kutsal işin karşılığını alamadığını söyleyen Bayraktar, sorunların en önemlisinden birinin döner sermaye ek ödemelerinin adaletsiz dağıtımından kaynaklandığını ifade etti. Bayraktar, söz konusu personele döner sermaye ek ödemesinin özellik arz eden riskli birimler için öngörülen tavan ek ödeme katsayısı dikkate alınmadan yapıldığını belirterek, bu personelin riskli birim statüsünde değerlendirilmesini istedi.

ŞİDDET MAĞDURU OLDULAR

Bayraktar ayrıca, 112 ambulanslarında görevli sağlık personelinin trafik kazası gibi adli vakalarda, söz konusu kazanın gerçekleştiği olay yerinde mağdur yakınları tarafından şiddete maruz kalabildiklerini belirterek, sağlık personelinin buralarda ilk müdahaleyi yaparken olay yerinde emniyet kuvvetlerinin de hazır bulunmasını talep etti. Bayraktar, bu şekilde şiddet olaylarının önüne geçilebileceğini kaydederken, sağlık personelinin de görevini daha rahat yapabileceğinin altını çizdi.

“YEDEK NÖBET TANIMLAMASINA SON VERİLMELİ”

112 personelinin daha önce icap nöbeti kapsamında nöbet tutarak nöbet ücreti alırken, daha sonra yapılan yönetmelik değişikliği ile “yedek nöbet” tanımlamasının getirildiğini ve bu çalışanlara nöbet ücreti ödenmediği ifade eden Bayraktar, “İcap nöbeti olarak tutulan nöbetten ücret alınırken şu an yedek personel adı altında çalıştırılan personele nöbet ücreti verilmemektedir. Bu uygulama kanunlara aykırıdır. Özveri ile çalışan 112 personelinin bu hak gaspı giderilerek, yeniden nöbet ücreti verilmeye başlanmalıdır” dedi.

Bayraktar, başka bir sorunun da 112 personelinin çalışma koşullarının yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi. Personelin özellikle küçük ilçe ve beldelerde görev yaptıkları yerlerin fiziki olarak yetersiz olduklarını kaydeden Bayraktar, 112 Acil Sağlık İstasyon binalarının yapılarak çalışanlara daha işlevsel iş ortamları sunulmasını talep etti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.