12 baro başkanından Erdoğan'a kınama

12 baro başkanından Erdoğan'a kınama

Adana, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Erzincan, İstanbul, Karabük, Kütahya ve Muğla Baroları, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na sahip çıkarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kınadı.

Danıştay'ın 146'ncı yıldönümü töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasında yaşanan gerginliğin ardından Muğla'da bulunan 12 baro başkanı ortak bildiri yayınladı. 


Muğla Barosu tarafından düzenlenen 'Hukuk Muhakemeleri' konulu sempozyumunun ardından TBB Başkan Vekili Av. Berra Besler, Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Aydın Baro Başkanı Av. Sümer Germen, Balıkesir Baro Başkanı Av. Yaşar Meyvacı, Bolu Baro Başkanı Av. Ferit Atalay, Bursa Baro Başkanı Av. Ekrem Demiröz, Denizli Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan, Eskişehir Baro Başkanı Av. Rıza Öztekin, Erzincan Baro Başkanı Av. Can Tekin, İstanbul Baro Başkanı Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu, Karabük Bora Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan, Kütahya Baro Başkanı Av. Sabit Özdoğlar ve Muğla Baro Başkanı Av. Mustafa İlker Gürkan ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Danıştay'ın kuruluş yıldönümü törenleri sırasında Cumhuriyet tarihinde hiç örneğine rastlanılmamış bir olay yaşandığını öğrenmiş bulunuyoruz. Başbakan tarafından, Türkiye’deki tüm avukatları temsilen konuşma yapmakta olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'na karşı; devlet adamlığı ile bağdaşmayan, düşünce ve ifade özgürlüğüne, hukuka aykırı bir davranış sergilenmiştir. Birlik başkanımıza yapılan davranış ve sözlerin tüm avukatlara ve barolara yönelik olduğunu düşünüyor ve kınıyoruz. Savunma mesleğinin mensupları olarak hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini ve savunmayı savunmak yolundaki kararlılığımızdan yılmayacağımızı bir defa daha tekrar ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı hukuka, hukukun üstünlüğüne ve savunma temsilcilerine saygılı olmaya davet ediyoruz." denildi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.